U Centru za kulturu Rakovica će se od 6. do 14 novembra održati sedmi po redu Teatar fest. Pozorišni festival TEATAR FEST je manifestacija koja svake godine na sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica okuplja najbolje pozorišne predstave iz cele Srbije.


Na TEATAR FESTU se prikazuju predstave – laureati sa desetak pozorišnih festivala u tekućoj godini širom Srbije, sa namerom da se beogradska kulturna javnost upozna sa događajima i dostignućima u pozorišnom životu Srbije, na jedan organizovan i profesionalan način.


Pozorišne predstave iz Srbije su uvek izazivale veliko interesovanje beogradske publike.


Ovako konciparan pozorišni Festival je ne samo kulturni događaj za Rakovicu, već i za grad Beograd. Teatar fest na najbolji mogući način promoviše program decentralizacije kulture, izmeštanje događaja vrhunskih kulturnih vrednosti u sredine van najstrožijeg centra grada.


U četvrtak 6. novembra, program svečanog otvaranja Teatar festa započinje otvaranjem izložbe SRPSKA VOJNIČKA I ZAROBLJENIČKA POZORIŠTA U PRVOM SVETSKOM RATU, autorke Olge Marković, savetnika u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije.

 

Prvi dan Festivala otvara predstava NOSOROG, Ežena Joneskoa, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Kikinde, a u režiji Snežane Trišić.

 

Sve predstave počinju u 19.30 časova, a cena karata je 500 dinara.

 

Više informacija o Teatar festu i tekućim događajima, možete pročitati na zvaničnom sajtu Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica: www.kucera.rs.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..