Pozivamo Vas u petak, 30. maja od 20:30h u UK Parobrod na humanitarno igranje predstave Beograd-Berlin. Sav prihod od predstave, biće doniran u humanitarne svrhe. Cena karte je 300 dinara. Autor teksta: Maja Pelević, Reditelj: Ana Zulević, Glumci: Irma Milović i Milan Jovanović, Pokret: Nikola Tomašević, Kostim: Marko Ćerketa,Video: Irina Milović, Foto: Kosta Đuraković,dizajn: Johana Bogićević

 

Devojka i mladić sreću se na železničkoj stanici, na putu za Berlin. Kao i velika većina mladih danas, Ona smatra da će odlaskom u drugu zemlju pronaći svoju sreću.


Mada naizgled, ova predstava ostavlja utisak jednostavne romantične priče, njena veličina se ogleda u spremnosti da tumačimo znakove i preuzimamo inicijativu u traženju sreće. Isprepletanost realnih scena sa scenama fantazija, dovodi glavne junake do spoznaje o jednom drugačijem svetu u kome počinju da žive. Kako autorka kaže, u komadu Beograd–Berlin kroz monologe dva glavna junaka pokušala je da opiše njihove strahove, sećanja ali ujedno i da otvori mogućnost vizuelnih konstrukcija koje oni pružaju.

 

Autorka teksta je Maja Pelević, koja je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2005. godine. Drama Beograd-Berlin nastala je 2004/2005 u okviru radionice za razvoj dramskog teksta projekta NADA u Narodnom pozorištu u Beogradu. Javno čitanje drame održano je 13. februara 2005. na petom spratu u Narodnom pozorištu. Prvo izvodjenje predstave je bilo u Zvezdara teatru 2006. godine.

 

Predstavu izvode dva mlada glumca Irma Milović, poznata po serijama Iz X u X, Miris kiše na Balkanu i Milan Jovanović, poznat po predstavama Sumnjivo lice, Tri lica traže pisca, Art, Žak ili pokornost, Vekovi popa, Moć dijaloga.
Reditelj je Ana Zulević, reditelj mlađe generacije.

 

Prijave i rezervacije putem mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 011 / 414 21 63

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..