U Kući kralja Petra prikazuje se monodrama "Kabul", deo iz predstave Narodnog pozorišta "Kod kuće / Kabul", po tekstu Tonija Kušnera, u režiji Željka Đukića. Ulogu Kućevne u monodrami tumači Dušanka Glid Stojanović, prvakinja Drame Narodnog pozorišta. Nakon uspešnog izvođenja ove monodrame u martu, novo izvođenje predstave u Kući kralja Petra, zakazano je za petak, 11. april 2014. godine, sa početkom u 20 časova.


Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se rezervisati i kupiti u Klubu ljubitelja pozorišta, Makedonska 30, Eurocentar, tel: 011 33 73 286, ili putem sajta www.pozorista.com.


Molimo svu zainteresovanu publiku da blagovremeno obezbedi ulaznice u Klubu ljubitelja pozorišta, budući da prodaje neće biti u Kući kralja Petra neposredno pre početka predstave.

"Kod kuće / Kabul" je komad o životu pod terorom Talibana i ulozi Zapada u stvaranju istog, a napisan je pre nego što je Al Kaida izvršila napad u Njujorku.

Dušanka Glid Stojanović, dobitnica je nagrade "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u profesionalnim pozorištima od 30. juna 2009. do 30. juna 2010. godine, za lik Kućevne u predstavi "Kod kuće / Kabul".

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..