DIREKTAN PRENOS NA TALASIMA RADIO BEOGRADA 2! U okviru obeležavanja 65 godina postojanja Radio Beograda 2, nastavlja se ciklus koncerata koji se, između 28. februara i 30. maja realizuje u Ustanovi kulture "Gvarnerijus" uz direktne radijske prenose. Na trećem koncertu u utorak 18.04. nastupa 20-godišnji Vladimir Aćimović, student master studija klavira na FMU u Beogradu, u klasi Lidije Stanković, i četvrte godine studija na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu u klasi Milane Černjavske. Na programu koncerta su dela Vasilija Mokranjca, Betovena i Šumana. Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije mejlom (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) ili telefonom (066-8028-368) zbog ograničenog broja mesta. Na programu su V. Mokranjac, L. van Betoven, R. Šuman. 

Vladimir Aćimović (Niš, 2002.), trenutno je na master studijama klavira na FMU u Beogradu, u klasi Lidije Stanković, a pored toga je i student četvrte godine na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu, u klasi Milane Černjavske. Do fakulteta osvaja prve nagrade u Šapcu, Gradu (Italija), Ohridu, Sofiji, Krajovi, Usti nad Labemu, Nišu, Beogradu kao i drugu nagradu na takmičenju „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Od početka studija osvaja: Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju “Merci, maestro!“ (Brisel, 2019), Prvu nagradu na međunarodnom takmičenju ,,International Ricard Vines Youth” u Ljeidi, (Španija, 2019), Treću nagradu i specijalnu nagradu za najperspektivnijeg pijanistu naMeđunarodnom takmičenju „Radovljica“ (2021), Drugu i specijalnu nagradu za umetničku ličnost takmičenja „Artur Rubinstein – In Memoriam“ u Bidgošču (Poljska, 2021), a 2022. godine je bio finalista četvoroetapnog „New

York International Piano Competition“ u Njujorku.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 066/8028-368.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..