Ženski sastav „Playade", duo „Mister Akustik" i pesnik Dragan Marković nastupaće u četvrtak, 18. juna, od 20 časova u beogradskom kafeu „Tuluz Lotrek" (Resavska 24). Povod je, osim lepog sadržaja i zabave, i prikupljanje sredstava Snežanu M. (61), osnivača prvog udruženja za osobe sa cerebralnom paralizom u Subotici, koja i sama boluje od tog poremećaja. Sredstva prikuplja i usmerava humanitarna organizacija „ACT Srbija". „Pozivamo sve ljude dobrog srca da se uključe u ovu akciju i podrže naš humanitarni koncert ili doniraju novac sa naznakom „Za Snežanu" na naš žiro račun: 165-29869-66", poručila je Sanja Dejanović iz ove organizacije.

Koncert će u četvrtak otvoriti grupa Playade, moćni elektronski ženski duo koji čine harfa (Željka Milošević) i vokal (Julijana Vincan). Kreativne obrade poznatih pop/rock i evergreen hitova u izvedbi harfe i vokala prepoznate su kao veliko osveženje na muzičkoj sceni. Iako su Julijana i Željka započele ovaj projekat kao akustični sastav, sada elektro zvuku doprinose i električna harfa, ali i DJ Boris Medo Horvat.

„Mister Akustik" je bend koji redovno nastupa godinama unazad, izvodeći domaće i strane pop/rock hitove. Poznati su i po konceptualnim večerima, gde svirku posvećuju određenom muzičkom pravcu ili periodu. Međutim, Dragana Bilčar (vokal) i Boban Krsmanović (gitara) najviše vole da sviraju svoje autorske pesme. Najdraže su im „Volim te još", „Kasno je", „Samo ti i ja", „To je bila ljubav", „Mi smo najbolji".

U kratkoj pauzi između ove dve muzičke grupe, veče će uveličati harizmatični Dragan Marković svojim pesmama, koje su ispunjene dušom i dubokim smislom.

Minimalna predložena donacija je 200 dinara. Mesto je moguće rezervisati na broju 065/644-13-40.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..