Legendarni Kojoti 17. kolovoza nastupait će prvi put u Beogradu i to u sklopu najvećeg tamošnjeg festivala ‘Belgrade Beer Festival’ kojeg kroz tri dana trajanja posjeti i do pola milijuna ljudi i na kojem će ove godine nastupiti 120 što stranih što domaćih i regionalnih izvođača. Kojoti će nastupiti na ‘’Alternative stageu’’. Osim pjesama s novog albuma objavljenog početkom godine, Kojoti će se beogradskoj publici predstaviti i sa svojim najvećim hitovima nastalim u prvom dijelu njihovog stvaralaštva ‘’Razuzdan i lud’’, ‘’Hodala je pola metra iznad zemlje’’, ‘’Halucinacija’’, ‘’Sto milja daleko od njega’, ‘’Izgubljen u svemiru’'.

Gotovo 20 godina Kojoti su bili u hibernaciji da bi se početkom 2017. godine na velika vrata vratili nevjerojatnom energijom i održali prvi koncert u sklopu najvećeg hrvatskog zimskog festivala  ‘’Brijačnica’’ tijekom kojeg su publiku ostavili bez daha.

U ožujku ove godine, za Dancing Bear Records objavili su četvrti studijski album ‘Sve je pod kontrolom?’’ koji je odmah po objavljivanju proglašen za jedno od najboljih izdanja godine. Moderni aranžmani, žestoka svirka i odlični tekstovi na izdanju doživjeli su najveće hvalospjeve gotovo svih glazbenih kritičara koji se u posebnu pažnju obratili na njegovu uvjerljivost, sirovost i iskrenost.  

Nastupi Kojota uživo zaista su impresivni i posebna su atrakcija kojom bend svaki put iznova oduševi publiku, od klupskih svirki do nastupa na velikim dvoranskim i open-air festivalima. Sa svim tim pozitivnim kritikama novi album postaje jedan od glavnih favorita za dobivanje nagrade Porin za Rock album 2019.

Utemeljeni 1992. Kojoti su odsvirali stotine koncerata prezentirajući čistu energiju, hedonizam i sirovi rock 'n' roll. Prva dva albuma, “Kojoti” iz 1995. i “Halucinacija” iz 1996., dočekani su kao jedan novi pristup rock ‘n’ rollu’. Nažalost nedugo nakon objavljivanja trećeg izdanja “Sex Disko Kung Fu” iz 1998. na kojem su napravili lagani odmak od prijašnjih radova u smislu žestine, glasnoće, dodavanja plesnih momenata, Kojoti su se raspali na dugih 17 godina, ali njihov povratak na scenu proglašen je za jedan od najboljih comebackova što im je otvorilo put za brojne nastupe diljem regije.
Albumu ‘Sve je pod kontrolom?’ prethodili su luksuzni CD box set “Dragocjeno, raskošno, blistavo” u kojem se nalaze tri nanovo remasterirana album ate best of LP ‘Najboljih 11’’.  

Nakon Beograda pred Kojotima je još niz ljetnih koncerata 24.8.  Bihać - Festival "Bihać Urliče", 29.8. Rijeka - "Vežičke ljetne noći", 30.8. Pula CROATIA BIKE WEEK, 1.9.   Dani piva Karlovac, 6.9.   Zadar Craft Beer Festival, 19.10. Oroslavje O'ROCK FEST te finalno ulazak u jesen/zimu s koncertnom promocijom albuma 'Sve je pod kontrolom?'' u Tvornici Kulture Zagreb 25.10.


<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..