Shya Okino iz čuvenog japanskog dvojca Kyoto Jazz Massive i Eddy Ramich – legenda zagrebačke klubske scene, nastupaju na zvaničnoj žurci u KC Gradu, 10.10. u 23:30h, posle koncerta Vasila Hadžimanova i Bojana Zulfikarpašića. Vasil i Bojan posle koncerta u februaru imaju zakazana još dva koncerta  -  10. oktobra 2015. ponovo na sceni Kolarca, a 11. oktobra u novosadskoj Sinagogi.

 

Vasil i Bojan pozivaju svoju publiku i na zvaničnu žurku posle koncerta gde su im gosti Shuya Okino iz čuvenog dvojca Kyoto Jazz Massive, koji prvi put nastupa u Beogradu i Eddy Ramich, legenda zagrebačke klubske scene. Za svoj drugi nastup na Kolarcu, Bojan i Vasil pripremaju nešto drugačiji repertoar, koji će svakako i ovoga puta biti sastavljen od njihovih autorskih kompozicija i poznatih dela moderne muzike. Ovaj koncert će imati nove jednako zanimljive goste, te je u okviru beogradskog koncerta gost  Jovan Pavlović – jedan od najafirmisanijih i najatraktivnijih harmonikaša, koji živi i radi u Norveškoj.


Shuya i Eddy kombinuju najfiniji jazz, soul, disco i funk, što je idealan izbor za nastavak subotnje večeri. Za sve posetioce koncerta na Kolarcu, cena karte za ovu specijalnu žurku je simboličnih 200 din. Dovoljno je samo da pokažete kartu sa koncerta na ulazu u KC Grad.

 

Gosti na prethodnom koncertu, muzički producenti Rahmanee i Uce, biće gosti  na koncertu u Parizu, 5. novembra, kada će Bojan i Vasil otvoriti festival  Jazzy Colors u dvorani Carreau du Temple.

 

Na dan novosadskog koncerta, 11. oktobra, a u okviru projekta RTV Vojvodine M LAB, za koji je odgovorni urednik i moderator upravo Vasil Hadzimanov, održaće se Master Class koji će voditi Bojan Zulfikarpašić, na temu klavira i njegovog autorskog rada.


Ovo će biti jedinstvena prilika za novosadske, a i beogradske studente muzike i same muzičare da čuju Bojanovo predavanje. Ulaz na Master Class je besplatan i održava se
u novosadskom Studiju M, u 17 časova.

 

Bojan i Vasil spadaju u grupu domaćih jazz muzičara i autora, koji su postavili standarde mešanja modernog jazz jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem, obojica imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i saradnju sa najvećim imenima jazz i moderne muzike.

 

Prodaja ulaznica:

 

Kolarac, Beograd- biletarnica Kolarčeve Zadužbine, 1100 RSD i 1400 RSD www.kolarac.rs/biletarnica
Sinagoga, Novi Sad- biletarnica Muzičke  omladine  Novog Sada, 1000 RSD.

ON-LINE rezervacije i prodaja ulaznica na: www.muzickaomladina.org

 

Kratke biografije:

 

Vasil Hadžimanov je dobro poznato ime domaćoj publici, a izdvojio se kao jedan od prvih kompozitora na ovim prostorima koji kombinuje balkanske, tradicionalne folk ritmove i zapadne, moderne muzičke stilove (jazz, funk, rock, world music…) na svoj, potpuno autentican nacin.


Od 2001. godine, kada izdaje album ‘’11 razloga za…’’, Vasil Hadžimanov Band broji pet audio izdanja, veliki broj nagrada, nastupa na eminentnim festivalima širom evrope i sa brojnim velikanima savremene jazz scene. Poslednji, peti album, snimljen je live, u okviru turneje, sa gostom na saksofonu, David Binney-em. Album je trenutno u produkciji.


Vasil je krajem protekle godine, izmedju ostalih, dobio i nagradu ‘’Vojin Draškoci’’ za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom. Nagradu dodeljuju World Music asocijacija Srbije i magazin  Etnoumlje. Ove godine postaje dobitnik i Zlatne Značke za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture, koju dodeljuje Kulturno-Prosvetna Zajednica Srbije


Sva izdanja VHBand-a i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

 

Bojan Zulfikarpašić, rođeni Beograđanin, više od dve decenije živi i radi u Parizu, gde je uvaženo ime francuske jazz scene, ima izuzetno uspešnu karijeru, a dobitnik je najvećih priznanja u jazz muzici. Njegov prvi autorski album za solo klavir izdao je 2001. pod nazivom „Solobsession“ i s njim je stekao svetski ugled. Među brojnim nagradama koje je osvojio tokom karijere su: nagrada francuske vlade i titula Viteza umetnosti i književniosti (2002), nagrada „Django Reinhardt“ Francuske akademije za muzičara godine, Evropska jazz nagrada „Hans Koller“ za najboljeg evropskog džez umetnika (2005) i francuska nagrada „Les victoires du jazz 2007“ (u prevodu: „Pobjednici u džezu“) za najbolji album godine („Xenophonia“)


Za svoj poslednji album ‘’Soul Shelter’’ iz 2012. Godine, Bojan Z je dobio najprestižniju nagradu u Francuskoj iz oblasti džeza, ''Victoires du jazz'', kao i zvanje najboljeg džez muzičara.
Poslednji nastup u Beogradu, Bojan Z je imao je početkom 2013. godine u Sava Centru, kada je nastupio sa sesktetom.

 

Jovan Pavlović, rođen 20. juna 1975. godine u Beogradu, je kompozitor i  jedan od najafirmisanijih i  aktivnih profesionalnih harmonikaša u Norveškoj. Tokom svoje karijere Jovan se aktivno angažuje na razvoju muzičkih odnosa i razmena između Norveške, Palestine i Balkanskih zemalja (Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije). 2010. godine dobija visoko priznanje od strane Skupštine regiona Južnog Trøndelag-a u Norveškoj koja ga je proglasila“Umetnikom  godine 2010″.  Pavlović je diplomirao klasičnu muziku na Muzickom Konzervatorijumu u Trondheimu, sa specijalizacijom Romska muzika Balkana i Istočne Evrope i tri puta je osvajao titulu  Prvaka Jugoslavije na klasičnoj harmonici.Od bendova u kojima svira,  najpoznatiji su Bengalo iz Trondheima, koji postoji već nekoliko godina, zatim No Border Orchestra, projekat bugarskih, ruskih, srpskih i norveških muzičara. Inače, od 2005. godine Jovan aktivno nastupa i sa bendom Urban Tunélls Klezmerband i bendom Rasmus Og Verdens Beste Band  sa kojima je  čak  dobio i dve  ”Spellemansprisen” nagrade ( godišnja nagrada za najboljeg izvođača i muzičko izdanje u Norveškoj) za najbolji dečiji album godine, 2007. za  album “Kyssing E Hæsli”  i 2010. za album ”Puppan te pappa”.


Jovan redovno sarađuje sa kulturnom institucijom ”Trøndelag  teater” u Trondheimu,  zatim sa odsekom za džez muziku ”Jazzlinja” (na Institutu za muziku Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju),  ansamblom “Trondheim Solistene ”, Trondheimskim simfonijskim orkestrom kao i sa najvećom državnom muzičkom institucijom u Norveškoj ”Rikskonsertene ”.

Shuya Okino je deo dvojca Kyoto Jazz Massive, kog čine Shuya i njegov brat Yoshi Okino, a koje je devedesetih godine otkrio čuveni Gilles Peterson, kada su imali izuzetan uspeh širom sveta.


Kyoto Jazz Massive su se proslavili singlom ‘’Eclipse’’ 2000. Godine pošto su potpisali za izdavačku kuću Compost iz Nemačke. Tokom 2002. Izdaju svoj prvi album ‘’Spirit of The sun’’ koji je postigao svetski uspeh.  Kyoto Jazz Massive Live set nastupa sa pevačicama Vanesom Freeman i Tasitom D’Mour, a nastupali su na vodećim svetskim jazz festivalima.


Tokom svoje karijere Shuya Okino je producirao veliki broj izdanja poznatih umetnika, uključujući Mondo Grosso, Sleep Walker, Cosmic Village, Root Soul, DJ Kawasaki…
Svoj prvi solo album ‘’United Legends’’ Izdaje 2006. Godine, gde je pozvao deset vokala i deset producenata koji su učestvovali u stvaranju ovog albuma, dok je on komponovao sve pesme.


Iza sebe ima čak tri knjige: ‘’What makes a good DJ’’, ‘’The Firs Book of Club Jazz’’ i ‘’Filter Your Thinking for Success’’


Shuya je vlasnik  kluba Shibuya, jednog od najpoznatijih mesta na svetu koji neguju Club Jazz i Crossover muziku, dok Yoshi  drži poznatu prodavnicu ploča i label Especial Records.

Eddy Ramich spada u veterane hrvatske elektronske scene. Poznat po Kontrapunkt žurkama u Zagrebu, Eddy je prvi doveo u Hrvatsku predstavnike pravaca kao što su acid jazz, brokenbeat, soulful, deep house, među kojima su Azymuth, 4hero, Gilles Peterson, Theo Parrish i mnogi drugi...


Kao DJ legendarnog radija 101, Eddy je 18 godina vodio svoje dve emisije, gde je slušaocima pružao uvek svežu i novu muziku, a spada među retke hrvatske DJeve koji imaju nastupe širom sveta, te  u svojoj dugogodišnjoj karijeri ima iza sebe nastupe na poznatim svetskim festivalima i u najvećim klubovima (Plastic People, Cielo, Zukunft, Yellow, The Room, Rootdown, Watergate and on festivals- Worldwide Festival, Glastonbury, Sziget, Southport Weekender, Dimensions, Garden, Southern Soul..)Remiksima za Sun Ra, Ennio Morricone, Arthur Verocai, Tania Maria, Archie Shepp privukao je pažnju future jazz scene i solo i kao član “Eddy & Dus”koji su imali posebno značajan uspeh tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih / “Eddy Meets Yannah” (Compost Records).

<<  April 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..