U petak, 13. decembra, NVO Veza organizuje humanitarnu žurku u Gun klubu. Sa najaktuelnijim DJevima domaće scene nastojaćemo da pomognemo deci udruženim  snagama! U akciji učestvuju Codex, Mkdsl, Rbel B, Ktordo, Moyne Selectah i Igooman MC. Početak najavljujemo za 23 časa.


Cena karte je 200 dinara, a sav novac od prodatih karata biće iskorišćen za kupovinu novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu i marginalizovanu decu iz porodica u kojima postoje problemi zavisnosti od droga.


Od osnivanja NVO Veza je ustanovljena praksa (preuzeta od Lekara sveta Francuske) da svake godine organizuju priredbu i dodelu paketića za decu njihovih korisnika. Do sada su uspevali da od različitih organizacija i firmi (UNICEF, Banka hrane Beograd, Centar za integraciju maladih, Crveni krst Beograd itd.) dobiju deo poklona za paketiće, dok su deo sredstava obezbeđivali iz sopstvenog budžeta. Međutim ove godine to nije slučaj!


Ovakav događaj izuzetno je značajan za korisnike NVO Veza, ali prvenstveno za njihovu decu, s obzirom na to da je većini mališana ovo jedina prilika da dobiju novogodišnji poklon. To su većinom deca koja žive u izrazito lošim socijalnim i materijalnim uslovima, iz romskih naselja i iz porodica u kojima postoje problemi zavisnosti od droga gde se deca suočavaju sa brojnm egzistencijalnim i emocionalnim problemima.

*NVO Veza je nevladino, nestranačko, neprofitno udruženje građana koje sprovodi i zalaže se za sprovođenje programa Smanjenja štete vezanim za korišćenje droga, kao i prevenciju, edukaciju i sradnju sa organizacijama srodnih programa. Cilj organizacije je da svojim delovanjem, a na načelima poštovanja ljuskih prava, doprinese unapređenju javnog zdravlja, dok su njene aktivnosti usmerene ka zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti onog dela populacije koji nije, ili je nedovoljno obuhvaćen delatnostima javnog i privatnog sektora.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..