Danijel Baldeli, čovek koji je pokrenuo kozmik disko zvuk, disk džokej iz vremena kada je ovaj termin bio tek u povoju još uvek jaše. Njegov aktuelni album Back To My Funky Side po mnogima je najbolja ploča koju je objavio tokom svoje duge karijere. Baldeli nastupa 25. oktobra u Mikser House-u (Karađorđeva 46) u okviru novog klupskog koncepta –Mikser Not Mikser i obećava disko veče za pamćenje.

 

 

Podršku ćemu pružiti domaćini –Schwabe i Toshke, a za video je zadužen Parirsh Monsters. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 400 dinara.

 

Ako pogledamo unazad, u kasne 70-te, kada je stasavala scena u Italiji, naići ćemo na ime Danijel Baldeli. Dok još reč DJ nije ni postojala, kao ni termin miksovanje, on je pronašao način da izbriše pauze između pesama. Birao je neuobičajene numere iz inostranstva, proširujući svoju muzičku kulturu i donoseći promene na italijansku scenu. Baldeli je bio jedan od glavnih aktera u priči, koja je počela sa klubom Baia Degli Angeli, koji je otkrio novu stranu diskoteke. Kada se dogodio veliki muzički preokret, Baldeli je postao prava ikona italijanske scene za one koji su počeli da slušaju i prate novonastalu revoluciju zvuka. Izvrsnom tehnikom, strašću sa kojom je pristupao muzici i zahvaljujući snažnom ličnom pečatu, Baldeli je postao sinonim za reč DJ.

 

Nejgov poslednji album,Back To My Funky Side, iz juna 2013. donosi set koji verno odslikava fanki gruv kakav naslov obećava. U susret Baldelijevom nastupu u Beogradu 25. oktobra, izašlo je novo Daniele Baldelli & DJ Roca 12'' izdanje u ograničenom tiražu na kojem se nalaze remksi najboljih numera sa njihovog prošlogodišnjeg albuma Podalirius.

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

 

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..