Sebastian Thomson, bubnjar kultnog američkog post-rock trija TRANS AM, 18. aprila će predstaviti svoj solo projekat PUBLICIST u okviru specijalnog “ad hoc događaja” pod nazivom Wurst Warriors.

 

Nakon beogradskog gostovanja američkog proto post-rock benda TRANS AM 2004. godine,  koji se i dalje pamti i prepričava, bubnjar Sebastian Thomson se vraća u Beograd kako bi predstavio svoj samostalni muzički projekat PUBLICIST, koji je ovog proleća na turneji po Evropi. Pored Pariza, Bordoa, Moskve, Berlina, Madrida, Rima i drugih evropskih gradova, na rasporedu ove turneje našlo se i gostovanje u beogradskom alternativnom prostoru KC Drugstore, koji od početka godine nezavisno deluje u sklopu fabričkog kruga Beko na Dorćolu.

 

U četvrtak 18. aprila sa početkom u 22h, biće predstavljeno prvo izdanje u okviru serijala “ad hoc događaja” WURST WARRIORS, čiji je specijalni gost upravo Publicist. Iza nove neformalne inicijative stoji beogradski Dis-patch kolektiv, a glavne specifičnosti novog formata događaja biće njegovo izrazito neredovno održavanje (po potrebi i prilici), atipični koncertni nastupi i nepostojanje barijere između publike i izvođača, odnosno odsustvo bine. Autori koji će se predstaviti pod WW etiketom nastupaju među publikom, bez upotrebe binskog prostora, ostvarujući direktan fizički kontakt i razmenu čiste energije sa publikom. Ovakva postavka pruža mogućnost za brojna iznenađenja, željene ili neželjene incidente i izlive energije, čineći ovaj događaj jedinstvenim i nepredvidivim.

 

Sebastian Thomson (aka Publicist) je producent i izvođač koji je najpoznatiji kao jedan od osnivača post-rock inovatora Trans Am, sa kojima je izdao više od 10 albuma. Kao producent radio je i na brojnim drugim izdanjima. Publicist je, sa druge strane, Sebastijanov noviji projekat koji je okrenut house muzici. Ipak, s obzirom da vlada bubnjevima, gitarom, basom i klavijaturama, Sebastianov pristup ovom žanru je posve drugačiji. Njegovi studijski snimci načinjeni su kombinacijom starije i savremene opreme, uz uticaje koji dolaze iz pravaca kao što su acid house, new beat ili detroitski techno.

 

Kada nastupa uživo, Publicist sekvencira sintisajzere (umesto bubnjeva, što je obično slučaj), i tokom svog nastupa svira elektronsko-modifikovani bubanj na sredini plesnog podijuma, okružen publikom. Sve to zajedno dodaje element znoja, uzbuđenja i virtuoznosti koji se retko mogu videti na današnjim elektronskim nastupima. Prvo izdanje pod ovim imenom imao je 2009. godine, od kada je odsvirao niz koncerata širom Evrope i SAD i objavio još četiri EP izdanja za etikete Disco Texas i Voltaire. Njegov manifest, koji u celini možete pročitati na Publicist sajtu, ujedno je i moto koga će se pridržavati i

 

Wurst Warriors serijal:

 

Mora postojati sinteza čoveka i mašine kako bi se doživelo zaista savremenom muzičko iskustvo. Ne sme biti veštačkih granica između izvođača i posmatrača. Moramo se osloboditi pozornica i bina. Zato, imamo Publicist-a!

Lokalnu DJ podršku pružiće WhyBaneWhy, Stevie Whisper Jr i George Michael Jackson. Cena ulaznice biće 400 RSD na ulazu u KC Dragstor (Bulevar Vojvode Bojovića 4).

 

Link:
http://publicistmusic.com/

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..