Otvaranje druge sezone omiljenog beogradskog kluba KULT u Čumićevom sokačetu obećava nezaboravni vikend! Vrata se ponovno otvaraju za sve ljubitelje elektronske muzike, donoseći uzbudljivu euforiju koja će zavladati plesnim podijumom. Za DJ pultom će se smenjivati dobro poznati izvođači koji su obeležili prošlogodišnju sezonu, kao i mnogi specijalni gosti. U petak, 6. oktobra, poznati rezidenti kluba Kid Kimi, Marko Milosavljević, Nemax i Nikola Vemić prirediće jedinstveno muzičko putovanje i nezaboravnu atmosferu u klubu. Kid Kimi će publiku provesti kroz širok spektar žanrova, u savršenoj harmoniji ambijentalnih, deep, dub, house i techno zvukova.

Marko Milosavljević, čovek sa preko 5000 vinila u svojoj kolekciji, ljubitelj sintisajzera, klavira i ritam mašina još jednom će pokazati zbog čega je jedan od miljenika domaće publike.

Nemax, lider lokalne minimal-tech scene, donosi jedinstven miks muzičkih pravaca, dok Nikola Vemić, majstor selekcije soula, jazza, disca i duba, vešto pronalazi jedinstvenu nit širokog spektra i oblikuje je na specifičan način.

Subota 7. oktobar donosi ekskluzivan nastup italijanskog producenta i DJ-a Ivory-ja sa Afterlife i Innervisions etiketa, uz snažnu domaću podršku u sastavu Deaf in Mini, Goran Starčević i Nexie.

Ivory at Culture Box

Ivory je virtuoz koji kreira muziku koja osvaja srca publike, od melanholičnih melodija do euforičnih traka koje haraju plesnim podijumima, od vokala inspirisanih house i r'n'b muzikom do futurističkih sintova. Njegova produkcija je objavljena na prestižnim izdavačkim kućama poput Afterlife, Innervisions i Kompakt, što ga je odvelo širom sveta, gde izvodi svoje eklektične DJ setove.

Narednog petka, 13. oktobra, jedan od favorita lokalne elektronske scene sa internacionalnom karijerom Ilija Djokovic će tokom još jednog allnightera publiku provesti kroz muzičke dimenzije sa svojim neumornim techno zvukom obogaćenim harmonijama, melodijama i brejkovima.

Ilija Djokovic allnighter @ KULT

U subotu 14. oktobra DJ pult preuzimaju entuzijasti sa dobrim vajbom – mladi beogradski producent i DJ Cosmic G koji svoj muzički put gradi godinama, kroz širok spektar različitih žanrova i članovi kolektiva White City Soul – ekipa zaljubljenika u muziku 'sa dušom', dok se u njihovoj kolekciji gramofonskih ploča mogu pronaći soul, funk, disco, jazz, hip-hop, soulful house, kao i svi ostali srodni žanrovi.

Petak 20. oktobar donosi Footworks Showcase sa kolumbijskim producentom i DJ-om Jholeysonom, uz domaćine Dimitri J i Un Padre, poznati b2b dvojac našeg regiona i pionire novog tech house zvuka.

Footworks show @ KULT

Jholeyson je strastveni ljubitelj muzike koji je svoj stil razvijao pod lokalnim uticajima, inspirisan latinskim ritmovima i zvucima poput reggea, hip hopa i salse. Privlače ga žanrovi kao što su dub, house, deep house, tech house i minimal/deeptech i karakteriše ga vlastiti stil definisan visokim vokalnim sadržajem u većini njegovih traka. Njegova produkcija može se naći u katalogu Jamie Jonesovog lejbla Hot Creations, kao i na Solid Grooves etiketi Michaela Bibija.

Subota 21. oktobra rezervisana je za dobro poznati serijal žurki "All Night Wrong" za koji su zaduženi DJ Brka i Runy, neočekivani spoj nastao pronalaženjem zajedničke ljubavi prema house zvuku. Ova dvojica dugogodišnjih prijatelja za publiku će birati novu muziku, klupske klasike, stara izdanja i mnoštvo zakopanih muzičkih bisera.

Poslednjeg petka u mesecu, 27. oktobra zvezda večeri je Marko Nastić, jedan od pionira lokalne elektronske scene koji je nedavno proslavio četvrt veka svoje DJ karijere. Uz ovu muzičku legendu te večeri će nastupiti i novosadski DJ Novak.

Subota 28. oktobar posvećena je jednoj od najstarijih DJ organizacija na Balkanu – Happy People kolektivu koji postoji skoro tri decenije. Kroz jedinstven muzički izraz, njihov koncept oduvek je bio pomeranje granica klabinga, što pripremaju i ovog puta.

Muzički koncept kluba KULT i ove godine zasnovan je na multižanrovskom pristupu. Vrhunska selekcija house, deep house, progressive house, tech house, minimal i techno zvuka, uz nastupe internacionalnih zvezda i talenata lokalne klupske scene, na kvalitetnom Funktion-One ozvučenju i uz odabranu ekipu osiguraće nezaboravan provod na danceflooru!

Vidimo se na najboljim žurkama u gradu!

foto: RBbJoPaw

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..