Legendarni londonski DJ, producent, vlasnik izdavačke kuće i radijski voditelj Gilles Peterson vraća se u Barutanu ove subote, uz pratnju MC-ja Earla Zingera. Gilles Peterson je sinonim za duge i uzbudljive leftfield setove i neprikosnoveni arbitar stila kad je u pitanju elektronska muzika. Podršku će mu pružiti legende beogradske klupske scene DJ Brka i DJ Peppe. Poznat je kao jedna od od najistaknutijih figura u svetskoj muzičkoj industriji i veoma uticajan i cenjen muzički autoritet, Gilles Peterson je dao izuzetan doprinos promociji različitih muzičkih stilova, naročito jazza, soula i elektronske muzike. Na sceni je od sredine 80-ih godina prošlog veka, učestvovao je u kreiranju acid-jazza i uticao na generacije slušalaca otkrivajući im šta je dobra muzika kroz nastupe, čuvene radijske emisije na BBC-ju i svoju izdavačku kuću Brownswood.

Tokom svoje karijere Gilles Peterson je osnovao nekoliko izdavačkih kuća, kroz koje je podržavao i promovisao mlade i talentovane izvođače, šireći njihovu muziku na globalnoj sceni, dok je kao producent i remikser sarađivao sa mnogim poznatim umetnicima.

Stoga je Gilles najvažniji kao ličnost koja lansira nove stilove i zvezde. Njegovi nastupi su zato istovremeno dobre žurke i društveno okupljanje na kome posvećeni saznaju šta će se novo dešavati u muzici.

Barutana na Kalemegdanu, sa svojim nezaboravnim ambijentom, pravo je mesto za svetkovinu najkvalitetnije elektronske plesne muzike na planeti. Iako je ovo dvanaesti put da nastupa u Beogradu, upravo u Barutani pre više od dve decenije održan je prvi beogradski nastup ovog proslavljenog kulturnog heroja za gramofonima. Gillesov zarazni optimizam i topla osećajnost setova, nešto je što uvek privlači publiku na višečasovne party-je, koje samo on ume da priredi.

Do kraja jula u Barutani će nastupiti Dubfire, nekadašnji člana sastava Deep Dish, dok u avgustu stižu Juliet Fox, DJ Tennis i Kristijan Molnar u specijalnom b2b setu i italijanski duo Fideles, jedno od omiljenih imena sa Afterlife etikete. Septembar je rezervisan za gostovanje Denisa Sulte i Davida Boomaha & Rootsinsessiona.

Ulaznice za nastup Gillesa Petersona dostupne su na cooltix.rs online platformi i Ticket Vision i Gogs Tix prodajnim mestima.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..