U BARUTANI U SUBOTU 22. JULA 2023. - Legendarni londonski DJ Gilles Peterson, majstor najdužih, najdrugačijih i najuzbudljivijih leftfield setova, neprikosnoveni arbitar stila kad je u pitanju elektronska muzika, ponovo stiže u Beograd! Ovo je dvanaesti put da nastupa u našem gradu, gde ima veliki broj poštovalaca, još od legendarnog seta u Barutani 2002, pa sve do Depoa 2015. Gilles Peterson je istorija clubbinga. Na sceni je od sredine 80-ih godina prošlog veka, učestvovao je u kreiranju acid-jazza i uticao na generacije slušalaca otkrivajući im šta je dobra muzika kroz nastupe, čuvene radijske emisije na BBC-ju i svoju izdavačku kuću Brownswood.

Sjajan kao disk džokej i zabavljač starog kova (sa čuvenim najavama i odjavama pesama između blokova), Gilles je najvažniji kao ličnost koja lansira nove stilove i zvezde. Njegovi nastupi su zato istovremeno dobre žurke i društveno okupljanje na kome posvećeni saznaju šta će se novo dešavati u muzici.

Barutana na Kalemegdanu, sa svojim nezaboravnim ambijentom, pravo je mesto za svetkovinu najkvalitetnije elektronske plesne muzike na planeti. Godine 2002. godine, upravo ovde smo imali priliku da vidimo prvi beogradski nastup ovog proslavljenog kulturnog heroja za gramofonima, da bi se potom stalno vraćao u Beograd, svaki put praveći veličanstvenu prolećnu ili letnju žurku, koja se pamtila i prepričavala do sledeće godine. Njegov zarazni optimizam i topla osećajnost setova, nešto je što uvek privlači publiku na višečasovne partyje, koje samo on ume da priredi.

I baš kad ste pomislili da se čudo više neće desiti, evo Gillesa Petersona ponovo među nama - u večnoj potrazi za savršenim ritmom!
Poznati DJ nastupiće uz MC-ja Earl Zingera, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 1390 RSD putem cooltix.rs online platforme.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..