Predstojeći vikend u Barutani rezervisan je za nastup legendi drum’n’bass žanra DJ Marky-ja i Patifa, kao specijalni DJ set jednog od najcenjenijih italijanskih house DJ-eva i producenata Stefana Noferinija. Rodonačelnici brazilskog drum’n’bass zvuka, čiji je zarazni ritam šarmirao ceo svet početkom dvehiljaditih, DJ Marky i DJ Patife stižu u Barutanu ovog petka. MC podršku pružiće im GQ, a na sceni će im se pridružiti i lokalni DJ-evi Necone, Bitz, Side 1, uz MC Edge-a. DJ Marky je otkriven krajem devedesetih godina prošlog veka, kada je nastupio u tada najprestižnijim londonskim klubovima, Movement i The End.

Tada se ovaj Brazilac upoznao sa Goldijem i Patifom, i to je bio početak njegove dugogodišnje internacionalne karijere. Prvi je brazilski producent koji je dospeo na vrh cenjene UK liste hitova, ali i prvi DJ iz Brazila koji je imao rezidenturu u čuvenom londonskom klubu Fabric. Njegov čuveni Essential Mix za BBC Radio 1 čuli su milioni fanova, a napravio je i muziku za igricu Fifa Street 2. Dobio je priznanje najboljeg DJ-a, na Award RMC 2012. godine, objavio više od 100 izdanja i uspešno vodi globalno poznatu izdavačku kuću Innerground Records u Londonu. Radio je remikse za Deadmau5a, Madonnu, Fatboy Slima, Everything But The Girl i mnoge druge. Osnivač je DJ Marky & Friends Festivala u Sao Paolu, a već godinama ima svoj stejdž na jednom od najvećih brazilskih festivala Skol Beats.

DJ Patife je jedan od najreprezentativnijih i najistaknutijih predstavnika brazilske drum’n’bass scene. Tokom devedesetih bavio se DJ-ingom i bio član lokalne hip hop grupe, a kasnije otkriva jungle i drum’n’bass zvuk zajedno sa Marky-jem. Patife je poznat po miksu bossa nove, jungle-a, sambe, funka, soula i jazza, a doprineo lansiranju novog stila po imenu sambass svojim savršenim kompozicijama i remiksima, među kojima se ističu „Sambasim“, „Carnaval“ ili „Só Tinha Que Ser Com Você“, savremeni klasici koji su redefinisali moderan klupski zvuk. Izdanje „Sambassim“ našlo se u setovima svih imena sa elektronske scene, između ostalih i Gilles Peterson, Laurent Garnier, Dave Angel nisu ostali imuni na njega. Patife je osvojio nagradu za najbolji dance muzički video na MTV Video Music Awards u Brazilu, a muziku je puštao širom sveta, od WMC u Majamiju, preko SUNANDBASS festivala na Sardiniji, Glastonbury i Womad festivala u Velikoj Britaniji, Skolbeatsa u Brazilu, Montreux Jazz Festivala u Švajcarskoj, pa sve do Sonara u Španiji.

 

Do kraja septembra u Barutani će nastupiti trance projekti GMS i 1200 Micrograms, dok na zatvaranje devete sezone stiže progressive legenda i tvorac All Day I Dream koncepta – Lee Burridge.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..