Pioniri i apsolutne legende drum’n’bassa Roni Size i LTJ Bukem vraćaju se u Barutanu u petak 10. juna, i donose svoj prepoznatljiv zvuk uz pratnju Dynamite MC-ja, jednog od najvećih imena sa svetske scene. Bristolski producent i DJ Roni Size jedno je od najrespektabilnijih imena britanske drum’n’bass i jungle scene. Popularnost je stekao krajem 90-ih godina prošlog veka, kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent, a doprineo je i uvođenju instrumenata na drum’n’bass koncertima, stvarajući eklektični zvuk elektronskih i živih bubnjeva i basa.

Jedan je od retkih andergraund izvođača koji je osvojio muzičku nagradu Mercury 1997, za album godine „New Forms“.

Roni Size je ceo svoj život posvetio izgradnji nečeg novog, od žurki u omladinskim klubovima u Bristolu, preko fantastičnih rejvova i začetaka jungle-a i drum’n’bassa, do transformacije andergraund elektronske muzike u živu svirku sa bendom. Sarađivao je mnogobrojnim artistima, od Rage Against the Machine, Method Mana, do Everything But the Girl i Rag’n’Bone Manom.

Roni Size je 2018. godinu proveo na turneji u čast 20 godina postojanja albuma „New Forms“, sa svojim revolucionarnim novim audio-vizuelnim live performansom, kombinujući žive instrumente i hardver za najsavremeniju produkciju i mapiranje projekcija 3D efekata, a usledilo je i dopunjeno reizdanje kultnog albuma.

Čuveni LTJ Bukem je pre nego što se posvetio DJ-ingu i produkciji pokušao da se pronađe u muzici kao klasični pijanista i član jazz funk benda. DJ poziv doneo mu je slavu ranih 90-ih, dok je ambijentalni drum’n’bass sa jazz primesama koji je LTJ Bukem forsirao u svojim setovima i produkciji, ubrzo je postao žanr za sebe, dobivši naziv „inteligenti“ drum’n’bass, dok njegov album „Logical Progression“ označava začetak ovog stila. Kao jedan od inovatora posebnog žanra, kombinujući polomljene bitove, bass linije i jazz instrumentale instrumentacije, on razvija progresivan zvuk i pruža mekšu alternativu brzim i mračnim ritmovima i atmosferama karakterističnim za ovaj žanr.

Bukemove izdavačke kuće „Good Looking“ i „Looking Good Records“ fokusirane su na ovaj zvuk, a neki od umetnika koji su objavjlivali za ovu etiketu jesu i Blame, Seba, Big Bud, Blu Mar Ten, DJ Dream (Aslan Davis), Future Engineers, Tayla, Aquarius (Photek), Peshay, Source Direct i Artemis.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme i Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, po ceni od 990 dinara za regularnu i 1290 dinara za VIP.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..