KLABING ISKUSTVO U GALERIJI PODROOM sa DJ Matej Rusmirom koji nastupa na izložbi ''Remiks'' Izvanrednog Boba u petak, 24. septmebra od 19:00-22:00h. Nesvakidašnja izložba vizuelnog umetnika, Izvanrednog Boba, koja se do 7. oktobra dešava u galeriji Podroom, Kulturnog centra Beograda, svakodnevno privlači pažnju posetilaca. Naime, umetnik na ovoj izložbi  interpretira svoje viđenje grafičkih radova drugih umetnika, koje uklapa sa muzikom u jedinstvenu ritmičku celinu. Izloženi radovi su video animacije i svetlosne instalacije koje su u različitim oblicima izlagane u klupskim ambijentima, ali nikada zajedno.

Izvanredni Bob  uspeva da transformiše prostor galerije Podroom, koji je bez prozora i bez svetla u prostor kluba. Njegov cilj je da priušti clubbing experience posetiocima izložbe i da predstavi radove koji su nastali proteklih godina u klupskom kontekstu - da remiksuje radove drugih aktera klupske scene, grafičkih dizajnera Stefana Unkovića i Vladimira Crvenkovića, kao i fotografa Stefana Danilovića. Transformacijom galerijskog prostora u klupski, stvara se meta prostor, hyper-space sa konstantnom igrom svetlosti i pokreta.

Svakog petka, umetnik organizuje žurke u galerijskom prostoru na kojima nastupaju odabrani DJ-evi. Izložbu je otvorio DJ Marko Milosavljević, prošlog petka je nastupao Feloneezy iz DJ kolektiva Mystic Styles, a ovog petka od 19:00 do 22:00 za DJ pultom je Matej Rusmir.

Izložba ''Remiks'' je otvorena do 7. oktobra 2021.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..