Vodeći di-džejevi i producenti izraelske elektronske scene, Guy J i Guy Mantzur, poznati po neponovljivom progresivnom zvuku i muzičkom talentu, nastupiće u subotu 13. jula pod nebom Beogradske tvrđave, u Barutani, dok će domaću podršku pružiti Igor D. Guy J je započeo svoju producentsku karijeru sa samo 14 godina, a i dalje prati isti princip i svaku numeru stvara kao da je prva. Na početku je bio pod trens i progresiv uticajima svoje domovine, a nakon kratkog perioda prihvatio je sve žanrove elektronske muzike. Njegova muzika ima elemente trensa, ali i toplu vibraciju progresiva i energiju starog tehna. Na putu da postane jedan od glavnih umetnika ove elektronske generacije, Guy J ima veliki broj izdanja na eklektičnoj listi poznatih svetskih izdavačkih kuća. 

„Barutana je zaista veoma sjajan klub. Energija publike i sama lokacija su neverovatne. Kako vreme prolazi, moja konekcija sa beogradskom publikom je sve jača. Svi zajedno ćemo prirediti još jednu noć za pamćenje!” poručuje Guy J pred nastup.

Guy Mantzur je usavršio produkciju muzike koja prevazilazi sve granice žanrovskih klasifikacija. Inspirisan tek hausom, tehnom i pravim progresiv hausom, on stvara jedinstvena muzička dela koja su ga uvrstila u svetski vrh di-džejeva i producenata. Prepoznatljiv je po svojim unikatnim hipnotišućim melodijama i zavodljivom gruvu, kako u produkciji, tako i u svojim di-džej setovima. Njegova izdanja su dostigla sam vrh Beatport listi, a 2017. godine DJ Awards Ibiza ga je nominovala za najboljeg progresiv haus di-džeja.

Guy Mantzur se upoznao sa domaćom publikom, za koju kaže da je neverovatna, pre nekoliko godina, na novogodišnjoj žurci: „Čuo sam puno pozitivnih utisaka o vašim klaberima, ali kada sam došao, bilo je još bolje nego što sam zamišljao. Vaša publika baš voli muziku, širi pozitivnu energiju i taj trenutak na densfloru, kada se potpuno prepuste melodiji, veoma je inspirišući za di-džej set. U Barutani planiram da puštam dosta novog i neobjavljenog materijala, kako mog, tako i sa moje izdavačke kuće Plattenbank, pesme pune harmonije, gruva i ljubavi. Jedva čekam da provedem magično vreme sa svima vama.“

Naredne subote, 20. jula, posetioce Barutane očekuje treće izdanje Blender All Stars žurke, na kojoj će se za dobru zabavu pobrinuti Marko Milosavljević, strastveni kolekcionar ploča i veliki poštovalac sintisajzera, klavira i ritam mašina, Peter Portman, najmlađi domaći predstavnik na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi i Coeus koji je postao jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni.

Sreda 24. jul rezervisana je za koncert najboljeg kubanskog salsa sastava nove generacije – Havana D' Primera. Alexander Abreu, kralj trube, ili kako ga još nazivaju: „bog vetra“, i njegov orkestar Havana D’Primera, poslednjih godina su najpopularniji kubanski orkestar, kako na ovom ostrvu, tako i u svetu. Aleksander Abreu je harizmatični mladi kubanski pevač, lider nove generacije kubanske muzike, a istovremeno i cenjeni, višestruko nagrađivani džez trubač. Njegov orkestar Havana D’Primera čine neki od trenutno najboljih i najuticajnijih muzičara.

U petak 26. jula na Kalemegdan stiže Hungry Music Night događaj, na kojem će se predstaviti Worakls, N'to i Joachim Pastor iz Francuske, izvođači svetskog renomea koji mnogi nazivaju budućim zvezdama.

Sledeće veče, subota 27. jul posvećeno tradicionalnom nastupu, jednog od najpopularnijih  trens izvođača i miljenika naše publike – Talamasca-e. Talamasca je projekat iza kojeg stoji Lestat – francuski di-džej, producent i jedan od osnivača 3D Vision lejbla. Ovaj pionir trens zvuka širom sveta poznat je po jedinstvenim lajv nastupima i kao jedan od lidera internacionalne trens scene.

Regularne i VIP ulaznice su u prodaji širom Ticketvision i Gigs Tix prodajnih mreža.

Za nove informacije o narednim događajima u Barutani, pratite www.blender.co.rs//barutana/

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..