Kao glavna zvezda progressive avanture, u subotu 29. decembra, u okviru šestog Central Dance Event-a, koji će se održati u Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 39) nastupiće sofisticirani mag elektronske muzike, Patrice Bäumel, internacionalno čuveni producent i di-džej i jedan od ključnih igrača klupske scene. Pored ovog audio-vizuelnog umetnika, za di-džej pultom će se naći i superstar iz Tel Aviva – Khen, kao i Chicola, jedan od najistaknutijih i najtraženijih umetnika u Izraelu. 

Iako je na sceni prilično dugo, Patrice Bäumel i dalje uspeva zadržati pravi andergraund duh, kao i vrhunski kvalitet. Iako je poreklom iz Nemačke, Bäumel je jedan od najpopularnijih predstavnika amsterdamske scene. Kao dugogodišnji rezident legendarnih klubova Trouw i Club 11 pokazao je sklonost ka nekonvencionalnom pristupu miksanju, njegov stil se posebno izdvaja kroz kombinaciju emotivnog sadržaja i britke tehnološke preciznosti. Uvek je okrenut prema budućnosti, kroz korišćenje modernih audio tehnika sa naprednim vizualima. Širom sveta poznat je po svojim Black Magic i Hifi žurkama.

Osim za di-džej pultom, pokazao se i svojim studijskim veštinama. Od nadahnutog minimala na prvom EP-ju „Mutant Pop“ iz 2005. do sofisticirane elektronike kasnijih izdanja kao što su EP-evi „Speicher 85“ i „Speicher 89“, profilirao se neponovljivim autorskim pečatom i nadilaženjem žanrovskih ograničenja. Rani uzori su mu bili synth pop autori poput Depeche Mode, Kraftwerk i Yello, dok ga je u tehno svet uvukao zvuk kakav su 90-tih plasirali Laurent Garnier, Jeff Mills, Robert Hood i Dave Clarke. Vremenom se zasitio tvrdih i jednostavnih traka, pa kao trenutne uzore navodi neke od majstora nekonvencionalnog, ali profinjenog zvuka, među kojima su Flying Lotus, James Holden i Nicolas Jaar. Imao je sjajna izdanja na etiketama kao što su Kompakt, !K7, Get Physical, My Favorite Robot, Systematic, Diynamic, Speicher i mnogim drugim. Savršeni primeri njegove produkcije su „Roar“, „Mike Tyson“, „The Woods“, „Surge“, „Glutes“, a njegov prvi album „Vapour“ je s razlogom stekao počasno mesto među ljubiteljima sofisticirane elektronike, a iza sebe ima i crossover projekte vezane za klasičnu muziku, kao što je interpretacija „Drumming“ (Steve Reich) i „Yellow Lounge“. U poslednje vreme posvećen je i remiksima, a među ekipom čije je radove nedavno provukao kroz svoje prste su Masaya, veliki majstor progressive zvuka Sasha, ali i njegovi idoli Depeche Mode.

Prethodna godina bila je veoma uspešna za Bäumel-a, Njegovo Afterlife debi „Glutes“/„Engage“ izdanje favorizovali su plesni podijumi cele godine, a „Glutes“ je izglasana za jednu od najboljih traka 2017. 

Ograničen kontingent kompleta ulaznica, za šesto izdanje Central Dance Event-a nalazi se u prodaji putem mreža Eventim i Gigstix, po promotivnoj ceni od 2790 dinara za parter i 3990 dinara za VIP sektor.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..