Superstar iz Tel Aviva – Khen, pridružiće se u subotu 29. decembra, u Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 39) progressive avanturi, u okviru šestog izdanja Central Dance Event novogodišnje platforme. Te večeri nastupiće i Chicola, jedan od najistaknutijih i najtraženijih umetnika u Izraelu. Među velikanima izraelske scene, kao što su Guy J, Guy Mantzur, Guy Gerber, Shlomi Aber, Sahar Z, ovaj vunderkind izgradio je muzički put ostavši dosledan svom nasleđu. Khen-ov neuobičajeni stil je fuzija hipnotičkog zvuka obojenog emocijama i progressive-a sa house gruvom i elementima savremenog techno-a, koji prevazilazi žanrovske granice.

Khen se posvetio svetu muzike još u ranom detinjstvu. Kada nije bio zauzet sviranjem klavira, šestogodišnji Khen je miksao kasete na dekovima kasetofona. Prvi put je stao za gramofone pre devetog rođendana. Nastavio je da razvija svoj izuzetan talenat kroz muzičku produkciju, pa je sa 11 godina počeo da provodi vreme u studiju, što je rezultiralo time da je Khen svo svoje slobodno vreme posvetio sintisajzeru umesto dečijem igralištu. Ishod svega toga bio je njegov prvi nastup u legendarnom klubu Dome u Tel Avuvu, sa samo 15 godina.

Nakon godina brušenja talenta u studiju, kao i za di-džej pultom, kvalitet njegove muzike prepoznao je Guy Mantzur 2011. godine i odmah ga je angažovao za svoju izdavačku kuću Plattenbank. Khen od tada izdaje je za etikete poput: Lowbit, Hope Nick-a Warren-a, Sudbeat Hernan-a Cattaneo-a, Lost & Found Guy J-a, Deegweed-ov Bedrock, Jeremy Olander-ov Vivrant i microCastle.

The Cat & Dog, Shalvata, Monochrome i Aria Downstairs su samo neki od izraelskih klubova koji su postali Khen-ova druga kuća. Našao se za di-džej pultom mnogih svetkih klubova kao što su: Bahrein, RLGC 044, Sound, Monochrome, Ministry of Sound, Pacha, Chips, Halcyon, Schimanski, Silver & Smoke, a bio je i sastavni deo lineup-a na Amsterdam Dance Event-u.

Godinu 2015. krunisao je debijem za kanadsku microCastle izdavačku kuću. Njegov „Pollen Spreader“ EP je pronašao podršku velikih imena poput Hernan Cattaneo-a, Nick Warren-a, Guy J-a, Joris Voorn-a, Dixon-a, Dubfire-a, Nick Fanciulli-ja i mnogih drugih. Godinu dana kasnije probio se na internacionalnu scenu svojim prvim albumom „One Day of Independence“ koji je objavljen za Guy J-ovu Lost & Found etiketu. Album je dobio pozitivne kritike od strane imena kao što su: Pete Tong, Noir, Dubfire, Joris Voorn, Hernan Cattaneo, Jeremy Olander, Paco Osuna.

Prošlu godinu statrovao je američkom turnejom tokom koje ja nastupao u kultnim mestima kao što su: Schimanski u Njujorku, Sound u Los Anđelesu i Halycon u San Fransisku i nekolicinom EP izdanja za Vivrant i Bedrock. Usledile su beskrajne pohvale od strane DJ Mag-a i Mixmag-a, dok ga je uticajni Dancing Astronaut proglasio “izvođačem na koga treba obratiti pažnju u 2017.” pored Yotto-a, ANNA-e i Enrico-a Sangiuliani-ja. Nakon toga, objavio je prvo izdanje za Deegweed-ovu legendarnu izdavačku kuću Bedrock, pod nazivom „Baby Steps“, koje je ubrzo dospelo na sam vrh Beatport Top 100 liste. Usledilo je mnoštvo remiksa i izdanja za čuvene Noir, Bedrock, Lost & Found kao i nastupi širom sveta.

Kompleti ulaznica, za šesto izdanje Central Dance Event-a nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigstix, po početnoj ceni od 2790 dinara za parter i 3990 za VIP sektor.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..