Dani oko Nove godine su, već tradicionalno, rezervisani za Central Dance Event, a u okviru šestog izdanja ove platforme, u subotu, 30. decembra, u Hangaru u Luci Beograd, nastupiće francuski di-džej, producent i veliki kolekcionar ploča – Nicolas Masseyeff.Višestruki umetnik – producent, remikser, di-džej, vlasnik izdavačke kuće i event pomoter – Edu Imbernon, pridružiće se Nicolas-u Masseyeff-u, u nedelju, 30. decembra, u Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 39), na šestom izdanju Central Dance Event novogodišnjeg matarona.

 Nicolas-a Masseyeff - U elektronsku muziku zaljubio se davne 1989. godine, kada se sa njom prvi put susreo na podneblju magične Francuske rivijere. Ova ljubav rezultirala je time da je narednih 15 godina radio kao prodavac ploča, sve dok jednog dana nije otvorio svoju prodavnicu ploča Limelight, koja je ubrzo zatim postala najbolja i najcenjenija u celoj Južnoj Francuskoj. Inspiraciju crpi iz širokog spektra muzike poput: minimalism-a, jazz-a, new wave-a, Detroit techno-a i Chicago house-a, i producenata kao što su: Steve Reich, John Cage, Carl Craig, UR, Basic Channel i Larry Heard.

Nakon toliko godina provedenih u muzici, 1998. je počeo da eksperimentiše i pronalazi svoj stil, te je 2006. konačno izgradio svoj muzički identitet i objavio prva izdanja: Hostages EP za francusku izdavačku kuću Zebra 3, kao i za lejbl John Henry Records čiji je osnivač Zoo Brazil. Svoju muziku je objavljivao i pod alijasom Vedrenn i postao sastavni deo Plantage13 ekipe, koju čine uticajni umetnici kao što su: Stephan Bodzin, Dominik Eulberg, Super Flu, Rekorder i izdavačke kuće poput Herzblut i Monaberry.

Jedno od njegovih najbitnijih izdanja je Deva čija je magična melodija toliko impresionirala Bodzin-a i omogućila Nicolas-u objavljivanje EP-ja za Bodzin-ovu izdavačku kuću Herzblut Recordings 2008. godine. Usledila su naredna izdanja – Asymetrik (2009), Modul8 (2009) i No More Time (2010).

Tokom 2010. godine, započinje saradnju sa francuskim producentom Oxia-om. Zajedno su objavili mnogo odličnih izdanja poput Trying Out za Marc Romboy-ov Systematic, kao i Keep the Drums za londonski lejbl Tsuba. Takođe su radili i remikse čuvenog Bodzin-ovog i Romboy-ovog projekta Luna.

Naredna godina donela je prvi solo album - The Motherland, koji je objavljen za Herzblut Recordings i zadobio je pozitivne kritike od strane muzičara i fanova širom sveta. Usledilo je mnoštvo remiksa i novih izdanja za Noir Music, Suara, KD Music, Systematic, Materials i Ostwind i rad u studiju i na live nastupima sa Miss Kittin i Kavinsky-m, kao i serijal događaja na neuobičajenim lokacijama u Kanu, pod nazivom Le Bal des Fous, koje je organizovao sa Limelight ekipom i još produkcijskih saradnji sa Oxia-om, od kojih se izdvaja numera You Know.

Nakon 15 godina poznanstva, Nicolas i Oxia, 2016. godine, kao krunu njihovog dugogodišnjeg rada i odličnih izdanja, osnivaju izdavačku kuću Diversions Music. Kao što samo ime govori, lejbl okuplja širok spektar elektronske muzike: od melodičnog do techy zvuka, preko selekcije dancefloor groove-a, do mračnijih i dubljih nijansi soula.

Ove godina je Nicolas-u pored nastupa širom sveta donela i četvrto izdanje za Sapiens, pod nazivom Muse, u kojem je dostigao dublji zvuk kroz koji se emitivnije i ličnije izrazio.

Imbernon - zaštitni znak je emotivni, melodični zvuk: jedinstvena kombinacija elektronike, house-a i indie muzike. Doživeo je naglu popularnost remiksom pesme „Cristalised“ benda The xx. Usledili su remiksi pesama poput  „You“ od Maya Jane Coles, „Emerald City“ od Hot Natured, „I'm Aquarius“ od Metronomy, „Right Track“ od WhoMadeWho. Nakon toga, započeo je sopstvenu produkciju, objavio je numere „Punset“, „Imberlove“, „Fade It All Out“, kao i „Fayer“, koja je izglasana za najbolju pesmu 2014. od strane Vicious Music Awards-a.  Naredne godine osvojio je titulu najboljeg izvođača. Njegov zvuk je evoluirao kroz numere „Fixing Fires“ i „Bitter Fate“, kao i kroz skorašnju saradnju sa Duologue-om na pesmi „Underworld“, koja je zadobila podršku od strane mnogih di-džejeva.

Tokom 2008. i 2009. godine Edu je doživeo uspon na internacionalnoj muzičkoj sceni. Iz sunčane Valensije preselio se u epicentar elektronske andergraund muzike – Berlin. Pred sam kraj 2012. osnovao je brend Fayer. Počeli su kao promoteri koji su organizovali intimne događaje u jednoj od prostorija malog kluba u Valensiji, dok su šest godina kasnije, kroz niz klupskih žurki, open air događaja i festivala prisutni širom Evrope, od kluba Space na Ibici i kultnog Brunch In The Park u Barseloni, do daljih destinacija poput Kaira, Moskve i Bejruta. Na Fayer event-ovima nastupale su mnoge svetske zvezde kao što su: Dixon, Ame, Maceo Plex, DJ Tennis, Solomun, Jamie Jones, Seth Troxler, The Martinez Brothers, Stephan Bodzin i Tiga.
S druge strane, Fayer izdavačka kuća fokusira se na spajanje indie muzike i elektronike, sa klupskim fokusom na house i techno. David August, Agoria, WhoMadeWho, Adriatique, Maya Jane Coles, Cubicolor, Robag Wruhme, Gardens of God i Jonas Rathsman samo su neki od mnogobrojnih izvođača koji objavljuju svoju muziku za Fayer lejbl. Nakon osam izdanja, dostignuća ove izdavačke kuće se broje kroz: prva mesta na Beatport-u, milione strimova, višestruke pozicije na Spotify Viral chart-ovima, pojavljivanje na BBC Radio 1, kao i podršku magazina Mixmag, NME, MySpace, Earmilk, DIY i Pigeons & Planes i mnogih di-džejeva.

Za poslednje tri godine, Edu je imao preko 100 nastupa, širom 30 zemalja, na pet kontinenata, uključujući di-džej setove na najboljim svetskim festivalima: Sonar, TomorrowLand, Coachella, Ultra, BPM Festival, kultnim klubovima poput: Fabric u Londonu, Watergate u Berlinu, Warung Beach Club u Brazilu, Womb u Tokiju i rezidentura u Space-u na Ibici, a u prednovogodišnjoj noći zabavljaće beogradsku publiku.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..