Za predstojeći vikend Barutana svim ljubiteljima elektronskog zvuka priprema kvalitetan muzički program za dobar provod i ples do ranih jutarnjih sati. Petak 17. avgust rezervisan je za rođendansko slavlje Peter-a Portmana, najmlađeg domaćeg predstavnika na svetskom takmičenju Burn Residency održanom na Ibizi, uz odabranu selekciju domaće podrške najaktuelnijih beogradskih di-džejeva.

Te večeri će nastupiti Manton – lokalni talenat koji već ima atraktivan produkcijski portfolio, M.U.T.O.R – resident Beat organizacije čiji se setovi baziraju na deep i tech house-u, Inglorious Bastards u sastavu iskusnih gradskih di-džejeva koje predstavljaju andergraund klupsku scenu – Mancha & Mark Panic, Pion i Teo Trunk, kao i specijalni gost iz inostranstva.

Subota 18. avgust posvećena je zvezdama Diynamic izdavačke kuće: popularnom nemačkom dvojcu Kollektiv Turmstrasse, Magdaleni i Magit Cacoon, di-džeju, producentkinji i vokalisti iz Tel Aviva. Podršku će im pružiti Nikola Mihailović, mladi predstavnik domaće elektronske scene.

Karijera dua Kollektiv Turmstrasse započeta je pre 20 godina, a prvi zajednički studijski poduhvat usledio je dve godine kasnije. Prodavac ploča kod kojeg su nabavljali muziku, čvrsto verujući u njihov zvuk, podstakao ih je da objave svoju prvu pesmu Turmstrasse za izdavačku kuću Electronic Parlament, 2001. godine. Najveći uspeh donelo im je izdanje Sry I’m Late, za veliki Diynamic lejbl, sa kojeg se izdvojila numera Sorry I Am Late, jedna od top 10 pesama cele svetske elektronske scene i jedna od najprodavanijih pesama 2015. na Beatport-u.

Malo ljudi zna da je Magdalena od samog početka deo Diynamic porodice, budući da je dugo radila kao čovek iz senke. Godinama je vodila poznati klub ove izdavačke kuće – EGO u Hamburgu. Uz stalan kontakt sa svetskim zvezdama elektronske scene, ubrzo je shvatila da zapravo želi da stoji za miks pultom. Svoju di-džej karijeru započela je puštajući muziku na after party-jima. Usledili su bukinzi širom evropskih klubova i u okviru Diynamic Showcase žurki širom sveta. Od 2016. godine ima rezidenturu na Ibici, kao i emisiju na radiju Ibiza Sonica.

Setovi Magit Cacoon spajaju elemente house muzike sa techno detaljima u jedan opčinjavajući miks. Kao član Solomunove Diynamic familije, ona nastupa svuda po svetu, od Watergate-a do prestižnih festivala u Amsterdamu i Istanbulu, kao i na Off-Sonar žurkama u Barseloni. Uz podršku legendi poput Sven Vath-a, Carl Cox-a i Dixon-a, na pravom je putu da postane jedna od najtraženijih elektronskih umetnica.
Za petak je ulaz besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena karte 500 dinara. Ulaznice za subotu su dostupne na svim Eventim i GIGS TIX prodajnim mestima, po ceni od 990 za regularne i 1490 za VIP.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..