Marko Nastić, legenda domaće elektronske scene i Amir Javasoul, di-džej i producent iz Kanade, pridružiće se 15. juna Ricardo-u Villalobos-u, jednom od najpoznatijih izvođača elektronske muzike u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Ricardo Villalobos rođen je u Čileu, a odrastao je u Berlinu. Di-džejingom profesionalno počinje da se bavi 1988. godine, a prvo izdanje objavio je 1992. godine. Nakon prvog putovanja na Ibicu 1995. godine, Ricardo-u je to ostrvo postalo treći dom. Četiri godine kasnije bio je deo Cocoon žurke u klubu Amnesia na Ibici, a kasnije te godine pridružio se toj izdavačkoj kući.

Nastupao je po najpopularnijim klubovima i festivalima širom planete, a njegovi muzički izbori neprestano postavljaju nove trendove. Iako njegove numere nikada nisu komercijalne, one postižu izuzetan uspeh i Villalobos je poznat i van granica underground muzičke scene. Neka od njegovih izdanja dostigla su kultni status, a Ricardo-va neiscrpna kreativnost, inovacije i njegov nesvakidašnji osećaj za publiku čine ga izuzetnim umetnikom u savremenom svetu elektronske muzike. Villalobos predstavlja inspiraciju mnogim di-džejevima i producentima širom sveta, a njegovi di-džej setovi mogu se definisati kao putovanje kroz razne žanrove elektronske muzike, kao i različite vremenske periode.

Amir Javasoul započeo je svoju di-džej karijeru inspirisan stilom i produkcijom house legende Derrick-a Carter-a. Osim sto je bio pod dubokim uticajem Chicago house-a, Amirov muzički ukus oblikovali su Ricardo Villalobos, kao i di-džej Harvey. Svoj jedinstveni muzički stil razvio je ukrštanjem house i techno pravaca. Vrhuncem svoje karijere smatra nastup u kultnom klubu Fabric u Londonu 1. januara 2005. godine kada je delio put upravo sa Ricardo-m Villalobos-om i Craig-om Richards-om. Danas, Amir paralelno boravi u Berlinu i Montrealu i redovno prati Villalobos-a na njegovim turnejama širom sveta.

Marko Nastić, di-džej i producent koji je nedavno proslavio 20 godina uspešne karijere jedan je od najaktivnijih domaćih di-džejeva u inostranstvu. Tokom devedesetih Nastić je postao sastavni deo svih važnih elektronskih događaja u Beogradu i Srbiji. Već do svoje 25. godine delio je di-džej pult sa zvezdama svetske elektronske scene kao što su Carl Cox, Sven Vath, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet, Adam Beyer i mnogim drugima. Osnovao je prvu srpsku techno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje je formirao još dva lejbela - Recon Light i Traffica.

Ulaznice za beogradski nastup Ricardo-a Villalobos-a nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigs Tix, po ceni od 1290 dinara za regularne karte i 1890 dinara za VIP.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..