Leila Records (Kralja Petra 41) ove godine slavi 4. rođendan. Tim povodom organizuje se dvodnevna proslava u četvrtak, 07.07. i petak 08.07. uz poklone i popuste! Prodavnica gramofonskih ploča/galerija/kafe LEILA Records se nalazi u ulici Kralja Petra 41, u centru Beograda, na samo nekoliko koraka od pešačke zone. Izuzetna kolekcija gramofonskih ploča, novih i polovnih, broji preko 10000 naslova.

Vinili najrazličitijih muzičkih žanrova, među kojima su i biseri Ex-Yu džeza, rock klasici, etno muzika, kao i nova izdanja, čekaju da budu otkriveni. LEILA takođe funkcioniše kao mesto predstavljanja zanimljivih kulturnih i subkulturnih kreacija na beogradskoj/srpskoj sceni u kome je održano više uspešnih promocija novih muzičkih i književnih izdanja i izložbi mladih autora, gostovanja poznatih domaćih i stranih DJ-eva, jazz jam session-ova... U lokalu radi i Caffe-Bar.

Izvanredan prostor od 230 m2, organizovan na 3 nivoa, u čuvenoj "Zgradi sa zelenim pločicama" je kompletno renoviran i opremljen u originalnom stilu, pa se tu mogu naći radovi beogradskih grafiti umetnika na zidovima, masivni i jedinstveni  elementi enterijera i skulpture od kovanog gvožđa  i stilski nameštaj iz različitih epoha.

Ceo projekat i prostor, svojim izgledom i misijom predstavlja značajan, potpuno nov i jedinstven doprinos kulturnom i turističkom zivotu Beograda.

Ističemo podršku Kulturnog centra Beograda i Turističke organizacije Beograda (pogledajte: ovde>>) našem projektu, jer je lokal zahvaljujući svojoj izuzetnoj lokaciji i jedinstvenom konceptu postao mesto u koje dolaze (i često se vraćaju) mnogobrojni strani turisti.

Program za ovu nedelju:

Sreda, 06.07. u 22h Shatro Retro Vol.2 // Zoran Lojanica
Četvrtak, 07.07. u 21h Leila Days #vinylterror // Luka Gaćina
Petak, 08.07. u 19h Projekcija filma "Kirgiska svetlost"
Petak, 08.07. u 21h Leila Days #vinylterror // Dejan Gavrilovic

Više informacija i fotografija na sajtu www.leila.rs & Facebook stranici

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..