Organizacija za promociju alternativne kulture “Kišobran” proslaviće svoju šestu godinu postojanja u subotu 27. decembra u prostorijama Kulturnog centra Grad u Savamali. Sa početkom u 23 časa, organizatori najavljuju dobro poznatu žurku za sve ljubitelje alternativne rok i elektro muzike, praćenu vizuelnim spektaklom VJ ekipe. U periodu od 22. do 27. decembra Kišobran organizuje više događaja u čast proslave šestog rođendana.

 

Rođendanska nedelja završava se velikom žurkom u subotu uveče u “Gradu” u toku koje će svi fanovi moći da uživaju u najboljim pesamama 2014-e godine, dobro poznatim hitovima Kišobran žurki, kao i u celokupnom audio-vizuelnom programu koji članovi organizacije usavršavaju iz godine u godinu.

 

Tekuću 2014-u godinu, Kišobran je obeležio novim podvizima. Na Radio B92 započet je nedeljni radijski program. Kroz, do sada već 46 emisija, svakog utorka od 22 časa, slušaoci imaju priliku da čuju nove pesme iz alternativne, indi i elektro scene, ali i da dobiju aktuelne informacije i preporuke vezane za alternativna dešavanja u Beogradu. Početkom 2014. godine pokrenut je i “Kišobran teatar”, zamišljen kao otvorena nezavisna pozorišna produkcija za mlade koja je uspešno debitovala predstavom “Kokice ne goje” u martu iste godine u beogradskom Domu Omaldine. Ovogodišnji rad teatra krunisan je nagradom “Sigridrug”, dodeljenoj scenaristkinji Jeleni Paligorić za najbolji originalni tekst savremene monodrame za decu, na programu “Zmajev dan” koji je održan na Zmajevim dečjim igrama.

 

Kišobran VJ tim u 2014. godini je pored brojnih klupskih nastupa u Beogradu, i ove godine bio VJ rezident Main stage bine EXIT i SEADANCE festivala u Novom Sadu i Budvi. Pored toga vodili smo VJ program na MAD festivalu u Beogradu, ali smo takođe pružali i kompletnu vizuelnu podršku na svim programima 30. Beogradskog JAZZ festivala.

 

Pored Kišobran žurki koje su se održavale jednom mesečno u beogradskim alternativnim klubovima, ekipa je posetila i Niš, Zaječar i Zrenjanin. U saradnji sa Indie-Go ekipom i Taksidermija muzičkim portalom, novo muzičko veče pod imenom “Indiegital” je obogatilo noćnu beogradsku ponudu zvucima nu-diska, garaža i drugih svežih elektro zvukova.

 

Petu godinu za redom se okupljamo svakog četvrtka na Zaokretu, muzičkoj večeri koju organizujemo na dve lokacije i to u bifeu Venti tokom jeseni i zime i bašti Kc Grad tokom leta. Iz Zaokreta raste i razvija se saradnja Kišobrana sa Popderesijom, koncertnom agencijom i emisijom na radiju Studio B, u 2014. godini. Pod Zaokret etiketom uspešno smo organizovali niz koncerata umetnika iz Hrvatske, Evrope, SAD i Kanade.


Izdvojili bismo koncerte bendova On Tour i Stray Dogg u februaru, William Tyler + Marshmallow Notebooks u martu, Barzin i Dojo u aprilu, Damien Jurado u junu, Marissa Nadler, Chris Eckman i Rykarda Parasol + Rebel Star u oktobru, Svemir + Dukat Stray u novembru, Nina Romić + Jovanović u decembru.

 

U 2015. godinu ulazimo sa osmehom na licu, željni novih izazova. Sa uzbuđenjem iščekujemo nove teatarske projekte, brojne koncerte, ali i podizanja edukativno radioničarskog aspekta organizacije na još viši nivo. Naravno, akcenat na uvek aktuelnoj Kišobran muzičko zabavnom prorgamu se podrazumeva!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..