Promocija knjige "Kad se vratim" (Akademska knjiga, Novi Sad, 2021), Mladena Jakovljevića održaće se u četvrtak, 14. oktobra u 19h u Bulevar Books, Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad. Sa autorom razgovor vodi: Vladislava Gordić Petković. Novi roman Mladena Jakovljevića „Kad se vratim“ znalački i zrelo sučeljava tradiciju i moderno doba, maštu i svakodnevicu. Ponovo je pokretač radnje gubitak drage osobe, a roman i ovaj put razvija dva pripovedna toka, razdvojena istorijom i kulturom, a spojena kolektivnim tradicijskim pamćenjem. Kad se vratim je povest o nesnalaženju u distorziranoj stvarnosti i o vrtlogu svakodnevice u kom naše odluke i navike nestanu čim ostanemo bez nekog bliskog.

Ovo prozno delo živo i upečatljivo dočarava iskušenja borbe sa sećanjem i potrage za oproštajem onih koji više nisu kraj nas. - Vladislava Gordić Petković

Mladen Jakovljević je rođen 1975. godine u Novom Sadu, gde je na Filozofskom fakultetu diplomirao engleski jezik i književnost, stekao akademsko zvanje magistra književnih nauka i odbranio doktorsku disertaciju. Predaje englesku i američku književnost na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Član je Odbora Odeljenja Matice srpske za književnost i jezik. Objavio je više studija i naučnih radova u kojima se bavi istraživanjem međuodnosa stvarnosti, pojedinaca i zajednica u naučnofantastičnoj, fantazijskoj i fantastičnoj književnosti uopšte. Autor je romana Vrata sumraka i Izbledele duše. Preveo je na srpski jezik engleski srednjovekovni viteški roman u stihu Ser Gavejn i Zeleni vitez, trilogiju Valis Filipa K. Dika (Valis, Prodor božanskog i Povratak Timotija Arčera) i Priče iz Zemljomorja Ursule K. le Gvin. Kourednik je Književne fantastike, godišnje publikacije o aktuelnoj domaćoj i svetskoj produkciji književnih ostvarenja iz domena fantastičnog.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..