Nakon više meseci građevinskih radova, 23. novembra svečano će biti otvoren nov, kompletno renoviran multifunkcionalan prostor - dvorana „Apolo” Doma omladine Pančevo. Inicijativu rekonstrukcije stare bioskopske dvorane „Apolo” podržao je Grad Pančevo kako bi se nadoknadio nedostatak adekvatnog prostora za okupljanje mladih.

 

Dvorana „Apolo” biće svečano otvorena koncertom „Rundek Cargo Trija”, 23. novembra sa početkom u 21 sat. Trio nastupa u okviru srpske turneje i to u sastavu: gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić.

 

Gitarista, pevač i autor Darko Rundek, frontmen zagrebačkog benda „Haustor“ koji je iza sebe ostavio niz uticajnih albuma poput „Trećeg svijeta" (1983), otisnuo se devedesetih u izuzetno uspešnu samostalnu karijeru objavivši niz danas kultnih albuma – „Apokalipso" (1997), „U širokom svijetu" (2000), „Ruke" (2002) i „MHM A-HA OH YEAH DA-DA" (2006). U želji da napravi novi iskorak u svojoj karijeri, Rundek se uz Isabel i Ducu iz „Cargo orkestra", otisnuo u novu muzičku pustolovinu zvanu „Rundek Cargo Trio” koji je 2010. godine objavio prvi album „Plavi avion". U novootvorenoj dvorani „Apolo” publika će imati priliku da uživa u dobroj atmosferi i muzici, po čemu se koncerti ovog sastava posebno pamte.

Karte se mogu naći u prodaji na blagajni Kulturnog centra Pančeva, po ceni od 600 dinara, i na dan koncerta po ceni od 800 rsd.

 

Istog dana, pre zvaničnog otvaranja, u 20.30, neformalna grupa C6H6 KIDS otvoriće „Outside galeriju” Doma omladine Pančevo StreetArt performansom.


O novoj dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo -Objekat se prostire na površini od 700 kvadratnih metara, u ulici Maksima Gorkog broj 6. Sastoji se od velike dvorane, galerije, hodnika, posebno izolovanog prostora za izvođače i sanitarnog čvora. Reč je o klimatizovanom, bezbednom i moderno uređenom prostoru u kome će se organizovati koncerti, pozorišne predstave, izložbe, projekcije filmova, književne večeri, programi za decu, obrazovni i informativni sadržaji za mlade, programi koji podržavaju amaterizam i razvoj aktivizma mladih. Ukupni troškovi za renoviranje iznosili su oko 21 milion dinara.

 

Ove godine obeležava se 100 godina od prve bioskopske projekcije u Pančevu, organizovane upravo u ovom prostoru, objektu nekadašnjeg bioskopa „Apolo”, osnovanog 1913. godine.
 
Prostor dvorane „Apolo”, kao mesto kulturnog susretanja i razmene kreativnih ideja različitih aktera/ki, nudi priliku za  realizovanje brojnih programa: kako samog  Doma omladine, tako i programa i projekata u saradnji sa drugim institucijama, obrazovnim ustanovama, pojedincima/kama, umetničkim udruženjima i organizacijama civilnog društva. Prostor će biti otvoren i za inovativne projekte, alternativnu, eksperimentalnu i andergraund scenu. Mladi kreativni umetnici, studenti, srednjoškolci, formalna udruženja, neformalne grupe i udruženja građana kao i obrazovne i ustanove kulture, imaće u prostoru dvorane „Apolo” jednake mogućnosti za izražavanje i prezentovanje stvaralaštva i aktivnosti.

<<  Decembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..