Mr. Moonlee obožava slatkiše, ali to se mu na liniji baš i ne primećuje, jer cijelo vreme smišlja nove recepte kako zadovoljiti muzičke sladokusce. U decembru preporučuje visoko kaloričan Banana Split, za koji ima jednostavan recept. Bananu prerežemo na pola. Prvu polovinu postavimo u Panonsku nizinu, prelijemo je sa organskom plesnom elektronikom i pospemo sa nasjeckanim semplovima i zvučnim mrvicima analognih sintetizatora. Drugu polovinu premažemo sa »napravi sam« kreativnom logikom, prekrijemo je sa prženim razigranim postpunkom i pravom mjerom hrskavog i zavodljivog trash popa. Sve to poslužimo na vinilnoj 12 inčnoj posteljici.

 

Gramofonska ploča “Banana Split”, na kojoj su svoje moći udružili Kleemar i TRUS!, izlazi sredinom decembra u suradnji Moonlee Records i God Bless This Mess Records, te dolazi kao duplo pozitivno iznenadjenje.
 
TRUSovska energija je očigledno bila dovoljno dobar razlog, da je enfant terrible prekmurske IDM elektronike Kleemar (Matej Končan) konačno odlučio da izda svoj fonogramski debi, na koji čekamo već zadnjih 10 godina. Kleemar brzo nakon odlaska iz Lollobrigide objavljuje svoj samostalni album sa kojim se vraća na klubsku scenu, počevši sa promocijskim koncertom u rodnoj Murskoj Soboti te u Ljubljani.
 
Plodan i još uvek svjež trio TRUS!, koji je tek dobro prohodao sa odlično primljenim debijem “First Step” (Založba Radia Študent i Moonle Records, mart 2013), sada pun stvaralačke energije odlučno korača naprijed – u već drugo izdanje ove godine. Razigrana trojka (Jelena Rusjan, Boštjan Simon i Marko Lasić) koja je ovu godinu maksimalno iskoristila za prikupljanje koncertnih iskustava, i sa novim albumom obećava uzbudljiv i nepredvidljiv muzički doživljaj.
 
Nestašno i šarenoliko društvo, zajedno sa Mr. Moonleejem i dečkima iz prekmurske izdavačke kuće God Bless This Mess, daće sve od sebe da na kraju godine nećete primjetiti niti financijske krize niti dugova simpatičnog djedice sa bijelom bradom i poklonima. I kad vam padne šećer, tu je Banana Split!

<<  Februar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728

Putopisi, Intervjui..