Čuveni norveški džez muzičar, Bugi Veseltoft (Bugge Wesseltoft),dobro poznat beogradskoj publici, predstaviće svoj aktuelni projekat “OK World” 6. novembra 2013. “OK World”okuplja šest vrhunskih muzičara sa tri kontinenta, a koji je zbog zauzetosti muzičara ove godine dostupan za samo 5 nastupa. Jedan od njih dogodiće se upravo u Beogradu, u prostoru Mikser House-a.

 

“OK World” je internacionalni muzički projekat iza kojeg stoje norveški džez pijanista Bugi Veseltoft, multiinstrumentalista iz Velike Britanije indijskog porekla Šri Sriram (Shri Sriram) i Oslo World Music Festival. “OK World” nije običan bend. Bugi i njegov prijatelj Šri okupili su najbolje muzičare sa kojima su sarađivali tokom godina provedenih na turnejama širom sveta.

 

“OK World”, pored ove dvojice sjajnih muzičara čine još i Khaled Yassine (Liban, udaraljke), Amade Cossa (Mozambik, udaraljke), Vivek Rajagopalan (Indija, udaraljke), Josemi Carmona (flamenko gitara, Španija).

 

“Počelo je kao eksperiment, ali je već dostiglo tačku u kojoj muzičari ne moraju da gledaju jedni druge na sceni zarad koordinacije“, kaže Jasin (Khaled Yassine).

 

“Situacija na bini je kao da se znamo već godinama… u potpunosti smo ‚kliknuli‘ i uspostavili sjajnu komunikaciju.” (Šri)

Članovi benda “OK World” odlučili su da najpre nastupe u zamljama iz kojih potiču, a da tek nakon toga ovaj program bude dostupan svima. Nakon što svojim nastupom svečano otvore 20. izdanje Oslo World Music Festivala, 29. oktobra, “OK World” nastupna najpre u Kelnu, a zatim u Beogradu u Mikser House-u, 6. novembra.

 

“Stvaramo muziku koja je dodatni inspirisana gradom u kojem nastupamo, njegovom istorijom, duhom, ljudima i senzibilitetom, kako bismo publici predstavili jedinstven i neponovljiv program” (Jasin) “OK World” je eklektičan muzički projekat i nije definisan određenim muzičkim stilom. „Koncert počinje jednostavnim muzičkim skicama, a ostalo je improvizacija. Kada smo na bini sve je u našem međusobnom odnosu i komunikaciji koji čine da te grube skice pretvroimo u sjajnu sliku. Čućete džez i bitove elektronske muzike, elemente klasične muzike Indije, arapsku darabuku i afričke bubnjeve... kao u svakom dobro spremljenom obroku, ne osećate pojedinačne sastojak već ukus koji nastaje njihovom kombinacijom“. (Šri)

 

Karte za koncert “OK World”-a, koji se održava 6. novembra u Mikser House-u, se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 750 dinara, dok će njihova cena na ulazu biti 950.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..