Grupa Trigger objavila je novi singl, pesmu Ponor u kojoj se kao specijalni gost pojavljuje Milutin Jovančić, pevač grupe Block Out. Ova devetominutna pesma objedinjuje teške gitarske rifove sa tamnom, setnom atmosferom uz koju publika i vezuje vokal frontmena ovog kultnog beogradskog sastava. Kao što je Trigger već i najavio, novom albumu će prethoditi niz singlova u kojima će se kao muzički gosti pojavljivati kolege i prijatelji benda.

 

Iako pesma Ponor nije bila prvobitno planirana kao drugi singl nakon prethodnog Ne hrani ljudoždere, članovi sastava su odlučili da baš nju podele sa publikom i njihovim slušaocima daju jasniju sliku albuma koji upravo dovršavaju. Trigger je izuzetno zahvalan Milutinu na dobroj volji da da svoj doprinos da se lirski sadržaj i atmosfera nove pesme prenese na najbolji mogući način.


„Pesma Ponor je ključna i poslednja pesma na sledećem albumu, a predstavlja možda i najbolji komad muzike koji smo objavili do sada“ – reči su autora pesme, gitariste benda Dušana Svilokosa. „Kombinacija tvrde muzičke podloge i senzibiliteta Milene Branković, našeg vokala, je nešto što definiše naš zvuk. Imali smo ideju da dovedemo neki muški vokal kao gosta, jer smo osećali da bi on dodatno pojačao dramu prisutnu u ovoj pesmi kao kontrast njenom glasu. Potajno smo se nadali da bi se pesma mogla dopasti Mulutinu jer smo od samog početka jednostavno čuli njegov glas tu, verovatno zato što je u pesmi postojao deo atmosfere koja je neraskidivo vezana za njega i bend sa kojim je ostavio neizbrisiv trag. Na našu veliku sreću, on je pristao, pa je tako i ova saradnja ugledala svetlost dana. Nadamo se da će i fanovima Block Out-a biti interesantno da čuju Mitin glas u drugačijem muzičkom kontekstu“


Za grupu Trigger će novi, treći album biti prvo autorsko izdanje nakon prvenca Ljubav izdatog 2008. godine za PGP RTS, albuma koji je pokupio odlične kritike i nekoliko muzičkih nagrada. Njihov drugi album Ex je privukao pažnju neobičnim obradama pesama nastalih u 80-im na prostorima nekadašnje Jugoslavije.


Pesmu Ponor je moguće preslušati na Youtube stranici grupe Trigger

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..