Zoran Predin Quartett je domaća publika imala prilike da čuje početkom ove godine na koncertu u “Kolarcu”. I tada su predstavili neke od pesama koje su okosnica novog diska. Jedna od njih je i naslovna "Kosa boje srebra" posvećena Margiti Stefanović. Quartett uz Predina čine Janez Dovč (akustična i midi harmonika), Robert Pikl (električna gitara, buzuki i ukulele) i Goran Krmac (tuba). Snimanje su otpočeli 26. avgusta u Mariboru, u novom studiju tonskog majstora Danila Ženka.

 

Radili su na stari način jer je u studiju moguće istovremeno snimiti sve instrumente. Elektronske loopove je napravio Iztok Turk (Videosex, Laibach). CD nudi dvanaest novih pesama. Za pr  vi singl je odabrana "U mojim očima" i za nju Predin kaže:
”Sve svoje nove pjesme podjednako volim, pa mi je uvijek bilo teško odabrati onu, koja će se prva predstaviti publici. No, danas nemam takvih briga. Dame imaju prednost, a pjesma "U mojim očima" pjeva baš njima i o njima. O damama, koje su u duši ostale zauvjek mlade. Kult mladosti je ostario i nije više u modi. Danas smo moderni mladi po duši. Ponesimo u svoju jesen još malo toplog ljeta."

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..