krea33_3Nakon februarske pauze, AlterNacija i Latino nastavljaju saradnju klupskom RE:animacijom 33! Ugostićemo Jan Nemečeka, nekadašnjeg najtalentovanijeg producenta u Srbiji, sada već afirmisanog DJa regionalnog karaktera. Uz njega će nastupati Klaus, najmlađi AlterDJ.Budući da potiče iz muzičke porodice, nije bilo veliko iznenađenje što je Jan sa tek deset godina komponovao muziku za nekoliko reklama i dečiju seriju “Znam i ja ponešto”. Nakon sage sa primitivnom ritam mašinom i magnetofonom, zanima se sintisajzerima i kompjuterskim softverom, što rezultira aktivnim bavljenjem ambijentalnom muzikom i multimedijom.

Njegovi prvi tech, techno radovi se događaju 2006. kada sa 17 godina nastupa na Exitu, što ga čini jednim od najmalđih solo umetnika na festivalu ikada. Godinu dana kasnije učestvuje u osnivanju jednog od prvih domaćih netlabela - Norbu, gde se pod pseudonimom Kalope, okreće eksperimentalnijoj strani elektronike, minimala i housea.

Već 2008. je stigao i do cenjenog Belgrade Coffe Shop-a, sa vodećom numerom svog EP prvenca Multyply, izdatog za Traffica Records. Tada razvija i svoj Live PA nastup, koji da vas podsetimo, znači kombinovanje sekvenci iz isključivo sopstvenih numera.

Pored solo izdanja, Jan trenutno radi sa Danilom Tomićem na nekoliko projekata od kojih se izdvaja J-House sa fokusom na house stranu elektronske muzike.

Imajući u vidu jednu od zaista najimpresivnijih biografija regionalnog DJ-ing sa još uvek 20 godina, Jan Nemeček je sigurno ime koje ćemo pamtiti. Zato u subotu, 6. marta, nemojte propustiti da čujete njegov nastup, posebno jer ga prati velika pristalica italijnaskog techa, naš Klaus.

 

klupska RE:animacija 33

Subota, 6. mart
Ritmo Latino, Novi Sad

Ulaz besplatan

Line up:

Jan Nemeček / www.myspace.com/jannemelek
Klaus / www.myspace.com/klauspuh

 

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  810
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..