Beogradski ansambl The Mambo Stars otvorio je svojim nastupom 8.avgusta medjunarodni jazz festival u Banskom, poznatom turističkom centru u  Bugarskoj, posle pozdravnog govora Predsednika Republike Bugarske Rosena Plevnelijeva.24.avgusta The Mambo Stars nastupa na otvorenoj pozornici poznatog beogradskog izletišta u Bojčinskoj šumi, sa latino-salsa programom i sa dvoje autentičnih “latinosa”, Kubanaca – vokal Nidia Moya i perkusionista Lazaro Del Toro.


Sa ansamblom je nastupio i solista Uros Perić, izvanredni umetnik srpskog porekla iz Slovenije, koji je napravio veliki uspeh širom sveta kao interpretator muzike Reja Čarlsa. Bansko je ovih dana prepun turista koji su tradicionalno došli na par dana dobrog džeza.

Ansambl The Mambo Stars, poznat je pre svega kao salsa bend, ali u širokom repertoaru stilova od latina, jazz-a, pop i evergreen muzike, orkestar ima izuzetno atraktivan izbor pesama Reja Čarlsa, koje često izvodi sa Urošem Perićem, koji je najbolji interpretator Rejeve muzike, posle samog Reja.

Naredni nastupi "mambosa" sa Urošem Perićem su u Srbiji - 16.avgusta na „Smotri Mermer i Zvuci“ u Arandjelovcu, a dan kasnije 17.avgusta će biti nastup na „Nišvil Džez Festivalu“ u Nišu.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..