Iz Gooda Web Shopa odlučili su da vam pomognu da lakše prebrodite ove paklene temperature  koje su pred nama i ponude vam prva četri albuma, benda koji je stvaro istoriju r'n'r-a, po neverovatnoj ceni od samo 999 dinara po albumu. Podsećamo vas da akcija traje samo sedam dana i da diskova imamo u ograničenim količinama. Pogledajte OVDE

Led Zeppelin, je jedna od najuspešnijih i najuticajnijih rok grupa u istoriji popularne muzike. Članovi orginalne postave benda su bili Robert Plant (vokal), Jimmy Page (gitara), John Paul Jones (bas gitara i klavijature) i John Bonham (bubanj).  Bend je osnovan 1968. godine i veoma brzo je, zahvaljujući inovativnom pristupu r'n'r-u, stekao brojne poklonike, obožavaoce i poštovaoce. Zeppelini se smatraju jednim od pionira hard rocka i heavy metala, ali su u njihovom zvuku primetni i uticaji bluesa, soula, folka, popa i drugih muzičkih pravaca.

 

I
Debi album Led Zeppelina koji je u početku imao negativne kritike, ali je uprkos tome imao odličan komercijalni uspeh i bez ikakvih problema je bendu stvorio solidnu bazu fanova, koja se i u današnje vreme svakodnevno širi.

 

II
Dvanaestostruko platinasti, drugi album, Led Zeppelina je doživeo još veći uspeh od svog prethodnika u svakom smislu, pokazavši znatan razvoj grupe u svim aspektima. Uticaj folk muzike i bluesa postaje prisutniji, ali uprkos tome ovo izdanje se smatra za najčvršći album ovog legendarnog britanskog benda.

    
III
Na ovom albumu, koji je komponovan u izolovanoj kolibi u Velsu, Led Zeppelin sazrevaju, i ovde njihov zvuk počinje da naginje akustičnom folk-u, što najavljuje širenje muzičkih horizonata i oslobađanje od klišea konvencionalnog rock benda.    
IV
Vizija velikog blues-rock benda iz Engleske se na ovom albumu produbljuje i širi. Sa još boljom artikulacijom i fantastičnim singlovima, ova ploča zasluženo stiče status jedne od najboljih ploča svih vremena, što u komercijalnom što u muzičkom smislu. Takođe je i jedna od najprodavanijih ploča svih vremena. Na njoj se nalazi i monumentalna "Stairway To Heaven", i moćna "Black Dog".

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..