ST!LLNESS priča počinje s demo fazom od 1998. godine u formatu underground hip-hop dvojca. Nakon odlične uvodne faze oformljenja, snimanja i nastupa, 2005. godine u priču ulaze muzičari sa živim instrumentima i to poprilično menja pristup stvaranja muzike benda.

 

Danas sviraju “Tribal Roots Rock Jungle Hop sa elementima psihodelije i kontrolirane buke”. ST!LLNESS pleme čini devet ljudi u pokretu.

 

Kičma benda su bubnjar Mario Validžić i perkusionista Krunoslav Kobeščak s hip-hop, jungle, dub i tribal ritmovima u kombinaciji s groove roots basom Marka Pinjuha. Na tim kostima i tetivama stoje mišići benda; gitaristi Ante Ljubičić i Davor Barišić. Gitare voze svoju priču od reggae skankova i melodija do hc i punkrock rifova te psihodeličnih delay-eva.
Tekstopisac, i čulo benda je Ivan Jurić. Njegova lirika u pevanoj i MC stilskoj formi se bavi kako kaze “dubokim i plitkim univerzalijama ljudskih bića i ostalih entiteta”.


Po recima benda poruke i energiju  koju emituju  tiču se  “svih tema iz svesti i nesvesti društva i pojedinaca; od fizičkih i psiholoških nadražaja putem percepcije do emocionalnih i filozofskih izliva iznutra. Sve navedeno u vremenu i prostoru sada i ovde.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..