Nakon turneja po Srbiji i Rusiji tokom marta i aprila ove godine, Eyot će 31.05.2013. nastupiti na desetom, jubilarnom džez festivalu u Prevezi u Grčkoj: OVDE Ovaj festival je jedna od najznačajnijih manifestacija u zapadnoj Grčkoj, a pored Eyota nastupiće sastavi iz Poljske, Argentine, Austrije, Holandije, Poljske i domaćina, Grčke.

 

Nastup je pod pokroviteljstvom ambasade Srbije u Grčkoj. Tokom leta, Eyot će nastupiti i na festivalima “Zlatni Prosjak” u Košicama u Slovačkoj, “Roland Jazz Festivalu” u Rumuniji, “Jazz Weekend Fest” u Prilepu, Makedoniji, kao i na domaćim dzez festivalima u Somboru, Raškoj i Rogljevskim pivnicama.

EYOT je bend iz Niša. Njihova muzika predstavlja sveži zvuk koji spaja kulturu džeza, sofisticiranost "klasičnog" klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora. 2009. godine bili su jedan od tri pobednika Umbria Jazz Balkanic Windows konkursa, a potom su, pored regularnih nastupa po klubovima, usledila učešća na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu (Nišvill Jazz fest, World of Jazz u Dubaiju, DOKfest u Minhenu, Alarma Punk Jazz u Sofiji, Midem Off – Kan, Vicenza Jazz Fest, azijska turneja 2012, ruska turneja 2013...)

Najpoznatiji džez vebsajt "All About Jazz" ih je više puta izabrao za svoje rublike : Video of the day & Mp3 of the day.

EYOT je pobednik MIDEM OFF 2012 takmičenja.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..