Završena je druga nedelja Beogradskog demo festa live, na kojoj su nastupali sastavi UKT, R’ umors, Vrane Kamene, Centralna Aktivnost, VIS Novi Dan, Meda Vuk i Sandokan, Contra Creative i Empathy Soul Project. Po izboru publike u drugi krug su se plasirali UKT iz Soko Banje i Meda, Vuk i Sandokan iz Petrovca na Mlavi.

 

Žiri na čelu sa Branimirom Loknerom je imao mnogo muka da “prelomi” između sjajnih izvođača ko će nastaviti takmičenje, a izbor je pao na  postpunk bend Centralna Aktivnost iz Beograda i zrenjaninsku acid rock trojku Empathy Soul Project.
Pored novinara kritičara Branimira Loknera i Aleksandra Šarčevića organizatora festivala, u žiriju su se druge nedelje festivala “preznojavali” Miodrag Javorina DJ Mouse J, rezident kluba KST i Beer Festa, Vuk Protić, kompozitor, aranžer i video producent, aktivan kao klavijaturista u grupi Feud.


Zbog dana žalosti, jedan takmičarski dan je pomeren za treću nedelju festivala, tako da će posetioci moći ove nedelje u četiri dana da čuju ukupno 16  bendova.


U ponedeljak 15. aprila nastupiće Microwave, Anemona, Marienfeld i Orest, u utorak Dok 7, Helm, Uzemljenje i Prekid filma, u sredu Thundersteel, Himera, Infinity i Žuta minuta, dok je četvrtak rezervisan za Drugo lice, Neke face, Mishu Mashinu i Jelizavetu Bam.


Nastupi svake večeri počinju posle 21h, i svi bendovi imaju po trideset minuta da se predstave publici i žiriju. Cena ulaznice je 150 dinara, a koncerti se održavaju u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4, Beograd).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..