I rokenrol ima „kafansku dušu“ - Žestok zvuk kafanskih klasika! Rok bend Hypnotized predstavio je novi album „Nema nazad“ u beogradskom klubu Kasina. „Nema nazad“ predstavlja obrade legendarnih kafanskih pesama u rok fazonu.

 

Članovi Hypnotized-a poručuju da je inspiracija za takav poduhvat došla iz činjenice da dobra, kvalitetna muzika ne poznaje granice i da obožavaju Tozovca, Tomu Zdravkovića i ostale velikane prave narodne muzike.

 

„Ovo je prvi ovakav album ikada snimljen, na kome se desetak prelepih pesama koje svi naručujemo po kafanama odsviralo u potpuno novom ruhu, u rok aranžmanima, pod producentskom palicom velikana alternativnog roka Nikole Vranjkovića iz Blockout-a.“ – poručuje  Hystery.

 

Posle dva objavljena spota za pesme „Vranjanka“ i „Jesen u mom sokaku“, bend je i zvanično predstavio novi album živom svirkom pred punom Kasinom. Među mnoštvom fanova i poznatih gostiju, promociji albuma su prisustvovali pevači narodne muzike, pop izvođači kao i rokeri.

 

 „Uvek mi je bilo smesno kad slusam svađe izmedju narodnjaka i rokera. Ne delim muziku na zabavnu i narodnu, nego na dobru i lošu. Jako sam srećan što se pesme sa albuma "Nema nazad" toliko sviđaju publici.“ – objašnjava Rock-o, pevac i frontmen benda Hypnotized.

 

Nedavnim izvodjenjem pesme “Neću, neću dijamante” u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” bend Hypnotized je zaista “probudio” sve koji su se u tom momentu našli ispred malih ekrana TV Prva. Šokantna interpretacija Hystery-a uz melodične refrene Rocko-a pokrenula je lavinu komentara na drustvenim mrežama i internet portalima.

 

Prvi spot sa albuma „Nema nazad“, obrada pesme “Vranjanka” premijerno je bila prikazana pred Novu Godinu na regionalnom MTV-ju, a za režiju se pobrinuo poznati filmski režiser Stevan Filipović, koji je sa bendom sarađivao i na spotovima sa njihovog prvog albuma.

 

Hypnotized je bend iz Beograda koji je izdao svoj prvi album – „Big natural“ pocetkom 2010. godine. Njihovi singlovi sa prvog albuma „2 is better than 1“ i „Find someone else“, dobro su prošli na top listama. Neočekivani muzički zaokret ka obradama narodnjaka, doneo im je veliki publicitet što smo mogli da se uverimo nakon sinoćne promocije albuma. U sjajnoj atmosferi kluba Kasina, žurka je trajala do duboko u noć.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..