Dirty Mind Jazz Quintet je fusion jazz muzički sastav osnovan 2010 godine. Grupa svira svoju autorsku muziku na nastupima, od koje se izdvajaju originalne pesme u stilu modernog swinga i acid jazz-a, obrade standarada u novim aranžmanima, kao i fusion jazz instrumentale bazirane na tradicionalnim balkanskim motivima.


Repertoar benda takođe čine standardi Swing, Latin, moderni Soul i Funk, kao i instrumentale Fusion i Modern Jazz pravaca.


Članovi grupe su:

 

Milana Popović – Vokal
(Prošla prijemni za Berklee College, Peva u grupi Mistake Mistake i drugim soul/reggae bendovima, završila srednju muzičku školu Stanković, odsek za džez pevanje, diplomirala džez pevanje na Novoj Akademiji u Beogradu)


Srđan Mijalković – Tenor Saksofon
(Stalni je član policijskog džez orkestra sa kojim nastupa u Srbiji i regionu, studirao klasičan saksofon na FMU, član različitih smoothe jazz sastava)

 

Igor Mišković – Gitara
(Nastupao na Festivalu Umbria Jazz 2011 u grupi najboljih studenata Berklee kursa, diplomirao džez gitaru na Akademiji lepih umetnosti, učesnik brojnih džez radionica i kurseva, učio kod Radomira Mihajlovića - Točka)

 

Nebojša Obradović – Bubnjevi
(Svira u blues/rock/jazz sastavima u Beogradu, učio je bubnjeve kod Miroslava Karlovića - Karla)

 

Miloš Vukčević – Bas gitara
(Svirao u Prti BeeGee, Zemlja Gruva, učio bas gitaru kod Vladimira Novičića)

 

Dirty Mind Jazz Quintet nastupa redovno u klubovima u Beogradu kao i u regionu. Bend je nastupao i u okviru džez festivala u Akademiji 28 u Beogradu, na satelitskom programu RTS-a, kao i na otvaranju festivala REMAKE u Ustanovi Kulture Parobrod. 18.Januara 2012. bend je održao koncert u velikoj dvorani Doma Kulture Studentski Grad. Zabeležena su i zapažena gostovanja na Radiju B92 kod Brakusa “od 3 do 5” kao I nastup u okviru manifestacije “aprilski susreti” u SKC-u.


U decembru 2012 Dirty Mind je dobio nagradu za najbolju jazz kompoziciju na Festivalu Omladina u Subotici (umetnički direktor: Kornelije Kovač) za pesmu “Lost Wallet Blues”.


Bend planira snimanje singlova i spotova za autorske pesme i nastupe na jazz festivalima i festivalima savremene muzike u regionu.


Facebook stranica bend-a sa snimcima i ostalim informacijama:
www.facebook.com/dirtymind

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..