Jedan od ponajboljih i najtraženijih glazbenih sastava - Gustafi u punom su stvaralačkom zanosu i u samoj završnici snimanja svog novog, studijskog albuma za sada pod radnim naslovom 'Kanibalkanska', kojeg snimaju u intimnom kućnom studiju u Maružinima i u studiju RSL u Novom Mestu.

 

Za snimateljskim pultom i računalom je Marko Kalčić koji je na albumu radio kao snimatelj, koproducent (uz producenta Edija Cukerića), ali i kao instrumentalist. Na novom albumu istarske glazbene institucije pjesme su sve, bilo da je riječ o klasičnim gustafovskim ljubavnim poskočicama ili ozbiljnim "misaonim" baladama, čisti psychodisco. Jer možemo slobodno reći da ta istarska glazbena instucija predstavlja pionire psychodisca u našim krajevima. Pjesme, prepune ritma, plesa i psihodelije osvojiti će vas već na drugo-treće slušanje.

 

Gustafi su i prijašnjim albumima potvrdili da zasluženo stoje uz bok njihovim svjetskim glazbenim srodnicima poput Mano Negra, Les Negresses Verdes ili The Pogues, a glazbeni stil u kojem kombiniraju rock, punk i 'narodni', prije svega istarski zvuk, zasluženo ih smješta među najveće hrvatske glazbene atrakcije. Po riječima nekih eminentnih glazbenih znalaca koji su materijal slušali tajno, već u pripremnoj fazi, ni ovaj album neće razočarati njihove fanove, a možda i pridobiti još novih.

 

Proteklog su vikenda ekskluzivno u streamingu predstavili prve dvije pjesme s albuma na portalu Jutarnji.hr. Riječ je o pjesmama 'Pere Latin' i 'Kanibalkanska' za koju se ovih dana snima video spot u režiji Radislava Jovanova Gonza. Štovatelji Gustafa će po dvije pjesme tjedno (počevši od petka 9. studenoga) tako steći uvid u album prije službenog objavljivanja, a i pratiti nastajanje albuma budući da još neke pjesme nisu izmiksane. Službena objava albuma očekuje se krajem ove ili početkom iduće godine.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..