drugi-danStacey-KentSinoć je jam sessionom, u kojem je pored domaćih jazzera i izvođača sa festivala učestvovao i Big Band jazz omladine Vojvodine pod dirigentskom palicom Aleksandra Jaćimovića, u prepunom foajeu Kulturnog centra Pančeva završen jubilarni 15. Pančevački jazz festival.

 

Ulaznice za ovogodišnji PJF rasprodate su nekoliko dana pre početka festivala - za prvi festivalski dan čak 7 dana ranije.

 

U subotu, 10. novembra, kao prvi u dvorani Kulturnog centra Pančeva nastupio je belgijski pijanista Eric Legnini i sa dva muzičara predstavio svoju uzbudljivu eklektičnu kombinaciju jazza, funka, soula... Oko sat vremena nadahnute svirke publika je nagradila gromoglasnim aplauzom i pozivom na bis.

 

Nakon Erica Legninija svirao je legendarni saksofonista Kenny Garrett koji je sa svojim kvintetom priredio fenomenalan koncert, mnogo duži od predviđenog. Svi prisutni u dvorani Kulturnog centra Pančeva pred kraj koncerta bili su na nogama i tako ispratili sa bine jednog od najboljiih jazz saksofonista svih vremena.

 

Neumorni muzičari iz Garrettovog benda su aktivno učestvovali u jam sessionu odmah nakon koncerta.

 

Sinoć, drugog festivalskog dana, prvo je koncert održao Pančevo All Stars Band, sačinjen od 20-ak vrsnih pančevačkih jazzera, poznatih u celoj zemlji, ali i mnogo šire. Odličnom svirkom pokazali su da Pančevo ima jednu od najboljih jazz scena u Srbiji.

 

Nakon njih, nastupila je sa svojim bendom diva Stacey Kent, a njen vrhunski vokal, suptilna, atmosferična i nadasve emotivna izvedba, ali i spontana komunikacija sa publikom, ostaće dugo svima u sećanju.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..