front-final-smallVELIKA KLUPSKA PROMOCIJA albuma “Nacionalno blago” Beogradskog Diksilend Orkestra u petak 16. novembra u Klubu “AKADEMIJA 28“. U pitanju je prvi celoviti diskografski projekat u Srbiji sa starom gradskom muzikom, rearanžiranoj u stilu diksilenda!


Program počinje KONFERENCIJOM ZA ŠTAMPU zakazanoj za 13 časova, u Klubu „AKADEMIJA 28“. Na konferenciji će govoriti Vladimir Racković (Beogradski Diksilend Orkestar), Nenad Janjić (izdavač, „Balkan Music World GmbH”) sa gostima.

Drugi deo programa predstavlja KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA - nastup Beogradskog Diksilend Orkestra, u Klubu „AKADEMIJA 28“ od 22 časa.


O ALBUMU:

Peto po redu diskografsko izdanje, album “Nacionalno blago” nastao je, prevashodno, iz želje da se džez približi običnom slušaocu, ali i da se putem džez izraza, strani slušaoci upoznaju sa našom starom, gradskom muzikom. Ona, kao takva, zaslužuje posebno kulturološko uvažavanje i tretman kakav u ova vremena ima samo naše ruralno, etnomuzikološko nasleđe. Važno je znati da je starogradska muzika na Balkanu nastajala u potpuno isto vreme kada i džez, na sasvim drugom kraju planete.

U projektu “Nacionalno blago” učestvovali su svi članovi koji su za proteklih 12 godina postojanja prošli kroz Beogradski Diksilend Orkestar, ukupno njih 12. Sam CD ima 12 kompozicija i sve su instrumentalnog karaktera. Izdavač je švajcarska diskografska kompanija "Balkan Music World" koja se u međunarodnom okruženju zalaže za očuvanje naše vekovne muzičke tradicije, i za koju je Orkestar već objavio svoj prethodni CD, “What a Dixie We Have in Gospel”.

ULAZ JE SLOBODAN

INFO I REZERVACIJE: 011 36 19 342

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..