Ansambl „Gradilište“ i dirigent Premil Petrović / Marina Nenadović, flauta, Veljko Klenkovski, klarinet, Mirjana Nešković, violina, Miloš Petrović, violina, Ljubomir Milanović, viola, Srđan Sretenović, violončelo, Neda Hofman, klavir, Jelena Draškoci, flauta (gost koncerta), Sanja Romić, oboa, Boban Stošić, kontrabas, Galja Vranešević, klavir, Ivan Marjanović, udaraljke, Aleksandar Benčić, trombon, Predrag Nedeljković, klarinet (gost koncerta)

Vladimir Tošić (Srbija) – „Medial 623“, za flautu, obou, klarinet, 2 violine, violu,
violončelo, klavir

Dragana Jovanović (Srbija) – „Reboot“, za flautu, klarinet, 2 violine, violu, violončelo i
klavir

Dušan Bavdek (Slovenija) – „Intermezzo“, za flautu, klarinet, trombon, udaraljke, klavir,
violu i violončelo

Ivan Božičević (Srbija/Hrvatska) – „Spring Passes“, za gudački kvintet i klavir u
četiri ruke

Stiv Rajš (SAD) – „Eight Lines“, za 2 flaute, 2 klarineta, 2 klavira, 2 violine, violu i
violončelo

Ansambl za novu muziku „Gradilište“ iz Beograda osnovan je 2011. godine sa ciljem da se okupi grupa muzičara koji dele isti entuzijazam i afinitet prema savremenoj muzici, kao i iz potrebe da savremenu muziku u našoj zemlji kontinuirano izvodi kamerni ansambl stalnog sastava. „Gradilište“ ima dvadeset članova, renomiranih izvođača sa velikim iskustvom u interpretiranju savremenog repertoara. Oni nastupaju u različitim sastavima, od dua do velikih kamernih sastava, a sviraju i solistička dela.

Repertoar „Gradilišta“ sastoji se od dela koja reprezentuju razvoj moderne muzike, nastalih u 20. i 21. veku, a 50 odsto nastupa ansambla vezano je za domaću muziku.

Umetnički direktor i predsednik „Gradilišta“ je pijanistkinja Neda Hofman, a potpredsednik je fagotista Goran Marinković.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..