1989_ekv_domsportova_03U petak, 6. novembra u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“, događajem pod nazivom „Ljubav, posle 15 godina“, u Zrenjaninu će biti obeležena godišnjica od prestanka postojanja grupe „Ekatarina Velika“ i 15 godina i jedan dan nakon smrti Milana Mladenovića, frontmena EKV-a. Ove večeri, od 21h  publika će imati priliku da pogleda dokumentarac o domaćem muzičkom fenomenu, „Kao  da je bilo nekad“, reditelja Dušana Vesića.

 

Nakon razgovora sa autorom filma, u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“, prvi put će nastupiti EKV Tribute Band KRUG, u akustičnom izvođenju pesama grupe EKV.

 

O filmu:
Nakon ponude „Zagreb Film Festivala“ da se četiri polusatne epizode istoimene serije pretoče u celovečernji film, usledila su prikazivanja ovog videa u Rijeci, Puli i Virovitici, na Internacionalnom festivalu filma i novih medija – „Cinema city“, u Novom Sadu.
Svojim učešćem, filmu su doprineli: Sonja Savić, Srđan Dragojević, Kiki Lesendrić, Dragiša Uskoković - Ćima, Ivan Fece - Firchie, Ivan Ranković - Raka, Marko Milivojević, Tanja Jovićević i mnogi drugi.
Video dokument „Kao da je bilo nekad“ prikazuje uspon i tragičan pad značajnog sastava, preispituje celo jedno vreme, društveno ustrojstvo i sistem, ocrtavajući teške karakteristike i mentalitet ljudi.
Ne morate biti ljubitelj zvuka ovog benda da biste osetili iskrenu emociju filma, ljubav, poštovanje, i saučešće u bolu za gubitkom četiri mlada i, pre svega, izuzetno talentovana člana benda EKV.
I kako jedna kritika zaključuje: „Tužno, ali dokumentarac o EKV-u je i dokumentarac o umiranju. I svakako ga trebate pogledati.”

O bendu:
Bend KRUG je osnovan kao fuzija muzičara, članova originalne postave "Ekatarina Velika" sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova sa ovih prostora koji nas je sve inspirisao u raznim fazama naših života. Motiv im je da daju svoj doprinos u očuvanju sećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV čuti uživo, da deo tog duha osete na koncertu. Članovi KRUGA koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavaju kao privilegiju da sa gostima na bini i publikom podele fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama. Puni su energije i inspiracije, čvrsto rešeni da i autorske ambicije pretoče u album u bliskoj budućnosti.

Komplet karata za projekciju filma i koncert možete svakodnevno kupiti u pozorišnom klubu, po pretprodajnoj ceni. U subotu, 7. novembra u 23h u zrenjaninskom Pozorišnom klubu, održaće se koncert beogradske klupske atrakcije, benda LOCO, uz promociju čuvenog brenda Beck’s. Dve energične dame, nesvakidašnjih glasovnih mogućnosti, u pratnji još kvalitetnijeg benda, čine LOCO grupom koja predstavlja nezaobilaznu stanicu u želji za dobrim provodom, naročito subotom uveče! Iz nedelje u nedelju iznanađuju neverovatnim izborom svežih hitova u svom repertoaru.

Prvih 50 karata po pretprodajnoj ceni, možete svakodnevno kupiti u pozorišnom klubu "Zeleno zvono".

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     
      

Putopisi, Intervjui..