Stacey_Kent-3U subotu i nedelju, 10. i 11. novembra, održače se jubilarni 15. Pančevački jazz festival. Kao i do sada, publika će zahvaljujući koncepciji festivala imati prilike da vidi svetske zvezde, kao i nastupe domaćih muzičara. Pažljivim odabirom i idejom: sadržaj ispred forme, PJF se bitno razlikuje od ostalih u regionu, a samim tim je među muzičarima jedan od najomiljenijih.

Pozivamo sve ljubitelje dobre muzike da posete 15. Pančevački jazz festival, da vide i čuju kako tradicionalniji jazz izraz, tako i nove trendove“, izjavio je Dušan Ivanišević, umetnički direktor festivala.

Prvog festivalskog dana, 10. novembra, u dvorani Kulturnog centra Pančeva nastupiće jedan od najpoznatijih evropskih jazz pijanista Eric Legnini (20.30h) uz pratnju dva vrsna muzičara, kao i legendarni američki saksofonista Kenny Garrett sa svojim kvintetom (22h).

Dan kasnije, 11. novembra, Pančevo će ugostiti izvrsnu američku pevačicu osobenog glasa Stacey Kent (22h). Njen glas je u klasi vokala najvećih jazz pevačica kao što su Billie Holiday i Ella Fitzgerald, a stil pevanja Stacey Kent neki porede sa izvedbama čuvenog Nat King Colea.

Više informacija o programu, kao i kompletnu satnicu festivala, možete pronaći u priloženim dokumentima.

Detaljnije o izvođačima - OVDE
http://www.kulturnicentarpanceva.rs/index.php?pid=110
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..