Obaveštavamo publiku da je večerašnji koncert dvojice vodećih jazz muzičara današnjice - tenor saksofoniste Joe Lovana i trubača Dave Douglasa, u okviru 28. Beogradskog Jazz Festivala, rasprodat!

Vodeći jazz trubač i vodeći tenor saksofonista srednje generacije, Dave Douglas i Joe Lovano, ovenčani desetinama nagrada svetske jazz zajednice, udružili su snage u specijalnom projektu Sound Prints, koji je proglašen za jazz događaj sezone! Publici BJF još su u sećanju fantastični nastupi Douglasovog kvinteta (2006) i Lovanovog Noneta (2009), a ljubitelji džez muzike prepoznali su da je ovaj nastup dvojice majstora džeza, koncert koji se ne sme propustiti. U okviru projekta Sound Prints, Douglas i Lovano se vraćaju inspiraciji genijem Waynea Shortera, izvodeći originalne numere nadahnute delom legendarnog jazzera. Društvo im prave iskusni bubnjar Joey Barron i dvoje talentovanih mladih muzičara, kontrabasistkinja Linda Oh i pijanista Lawrenc Fields. 

Takođe, obaveštavamo da je za koncert Ambrose Akinmusire kvinteta, koji nastupa sutra od 20h na 28. BJF ostalo još vrlo malo ulaznica u prodaji, pa publici preporučujemo da što pre obezbede svoja mesta na koncertu sastava koji predvodi najnovija velika zvezda svetskog džeza. Akinmusire, najbolji mladi trubač savremene svetske scene premijerno je u našim krajevima! Posle pobeda na prestižnim takmičenjima – Thelonius Monk Jazz Competition i Carmine Caruso International Trumpet Solo Competition (2007), i izbora za “Faces to Watch 2011” u Los Angeles Timesu – ove godine je “ujedinio” titule za najboljeg trubača u anketama kritičara časopisa DownBeat i Jazz Journalist Association, koji su ga nominovali i za jazz muzičara godine (apsolutna kategorija).

U nastavku druge večeri 28. Beogradskog Jazz Festivala publiku od 23h očekuje koncert sastava Lorenz Raab Expanded - all star kvartet visoke strasti i ekspresivnosti, koji nas vodi na muzičko putovanje od Nju Orleansa do free-jazza.

Kao što je ranije najavljeno, nepredvidiv splet okolnosti sprečio je Jerry Gonzaleza da dođe u Beograd, ali njegov bend El Comando da la Clave ipak nastupa u predviđenom ponoćnom terminu večeras od 00:30h na 28. BJF, sa programom kakav je najavljen, predvođen mladom muzičkom zvezdom kubanskog porekla Inoidelom Gonsalesom. Jerry Gonzalez već duže ima zdravstvene probleme koji se pogoršavaju pri dužim putovanjima i intezivnim nastupima, te se nalazi na posebnom zdravstvenom režimu, koji zahteva suzdržavanje od fizičkih napora. BJF je obavešten da on nažalost neće biti u mogućnosti da putuje nigde sledećih nedelju dana, pa neće moći ni da doputuje u Beograd, po izričitoj preporuci svog lekara.

Obaveštavamo posetioce koji, uprkos nepromenjenom programu koji će El Comando da la Clave i Inoidel Gonsales večeras izvesti, zbog nedolaska Jerry Gonzaleza žele da vrate kupljene ulaznice, mogu to učiniti u utorak 30. oktobra na prodajnim mestima EVENTIM-a na kojima su kupljene, tokom radnog vremena.

www.belgrade-jazzfest.org

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..