6Poslednje septembarsko predstavljanje novosadskog Kluba planinskog skejtborda „ATB“ i ovog izazovnog i, na našim prostorima, neuobičajenog sporta, bilo je juče (29.09) u okviru Sajma LORIST.

Posetioci koji su posetili štand Turističke Organizacije Novi Sad, inače velikog i dugogodišnjeg prijatelja planinskog skejta u Novom Sadu, mogli su da pogledaju promotivni film KPS“ATB“, ali i testiraju daske na 4 točka koje dostižu brzinu od preko 40 km/sat.
Nemanja Protić, ispred TONS-a, Slobodan Banović, Tanja Đaković, Predrag Marcikić i Aleksandar Pavlović, razgovarali su sa zaintrigiranim gostima Sajma i njihovog štanda i upoznavali ih sa lepotama i opasnostima koje karakterišu vožnju planinskog skejtborda. Takođe, bilo je reči i o tradicionalnoj Manifestaciji „Evropski izazov u planinskom skejbordu“ u Bukovcu, koja je ove godine proslavila jubilarnu 5. godinu postojanja i konačno dobila preporuku podršku Gradske uprave za sport i omladinu.

Sledeći korak članova KPS “ATB“ je odlazak na evropsko takmičenje u Poljsku, sredinom oktobra, gde će predstavljati Srbiju i sa kog planiraju da se, po običaju, vrate sa osvojenim medaljama.

Da podsetimo, učlanjenje u Klub je besplatno i nema ograničenja ni u polu ni u godinama. Jesenji termin za trening vožnje je subotom u Petrovaradinu – na padinama kod Lovoturs-a. 

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..