Natasa-DjikanovicUtorak, 9. oktobar 2012. godine u 20 časova, Ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu - FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU - NATAŠA ĐIKANOVIĆ, sopran & Klavirska saradnja Aleksandar Kolarević, Gost koncerta NENAD ČIČA, tenor.


Mladi lirski sopran, Nataša ĐIKANOVIĆ osvojila je najveće nagrade na svim značajnijim domaćim takmičenjima, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu  joj je dodelio diplomu iz fonda ”Danice Mastilović“ za najboljeg i najperspektivnijeg studenta studijskog programa za solo pevanje 2009/2010.


Program: Ippolitov-Ivanov, Bellini, Mozart, Tchaikovsky, Puccini, Leo Delibes


SLOBODAN ULAZ

NATAŠA ĐIKANOVIĆ, mladi lirski sopran sa toplom spinto bojom, rođena je 1987. godine u Beogradu. Muzičko obrazovanje je stekla u muzičkim školama “Stanković” i “Davorin Jenko”. Diplomirala je 2011. godine na Muzičkoj akademiji u Beogradu na odseku za solo pevanje, u klasi profesorke Ljudmile Gros Popović.  Učestvovala je na svim značajnijim takmičenjima u zemlji i osvojila prve nagrade na takmičenju “Stanković” tri puta u više kategorija, kao i prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju u Rumi (2004). U kamernom sastavu, osvojila je prvu nagradu na Republičkom, a drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko”, dok je 2006. godine bila polufinalista na internacionalnom takmičenju “Ferrucio Tagliavini” u Austriji. Osvojila je Gran Prix nagradu 2009. godine na operskom kursu u Nemačkoj “Oper Oder Spree” u Brandenburgu, gde je nastupala sa orkestrom Plovdivske opere, pod dirigentskom palicom Franka Zakera. Bila je finalista na takmičenju u okviru letnjeg operskog kursa u Austriji 2011. godine Beč-Prag-Budimpešta, koji se održavao u Jennersdorfu.

 

Održala je nekoliko solističkih koncerata u zemlji i učestvovala je na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu. Na drugoj godini studija, periodu 2010-2012. godine, Nataša je bila član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, a sa članovima studija imala je zapažen nastup kao Mimi u Pučinijevoj operi Boemi u zajedničkom projektu u Nišu, Kragujevcu i na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

 

U 2012. godini usavršavanje je nastavila u studiju istaknute svetske umetnice, gospođe Virdžinije Zeani u SAD-u, gde je imala i nekoliko nastupa.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..