Sara-za-klavirom-2Pijanistkinja Sara Marjanović nastupiće u velikoj sali SKC-a  u ponedeljak, 24. septembra, u 20 časova i top prilikom izvešće dela poznatih španskih autora kao što su Enrike Granados, Isak Albeniz i Manuel de Falje.

Koncert se organizuje povodom prvog međunarodnog kursa španske muzike namenjenog kako učenicima tako i profesorima koji žele da obogate svoj repertoar sa delima španskih autora koji u ovom trenutku nisu dovoljno zastupljeni u muzičkim školama u Srbiji. Koncert se organizuje pod podkroviteljstvom Ambasade Španije u Beogradu i u saradnji sa Institutom Servantes. Ulaz slobodan.

Koncert Sare Marjanović organizuje se kao najava prvog međunarodnog kursa španske muzike koji će se održati u Beogradu i Nišu. Kurs je namenjen profesorima i učenicima klavira koji žele da obogate i „osveže“ svoj repertoar delima španskih autora, koji su sada zastupljeni kada je u pitanju gitarska muzika ali nisu dovoljno zastupljeni kada je u pitanju klavirska muzika. Profesori će nakon kursa moći da uvrste dela španskih autora u svoje ispitne programe u srednjim školama i Fakultetima, na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i koncertnim programima.

Kurs će se održati u Beogradu od 28. do 30. septembra u muzičkoj školi „Mokranjac“ i u Nišu u muzičkoj školi „V.Vučković“ 6. i 7. oktobra. Na kurs mogu da se prijave učenici i studenti klavira, profesori klavira kao i klavirski korepetitori. Kurs je besplatan, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Rok za prijavu je 25. septembar.

Mr Sara Marјanović јe diplomirala na FMU u Beogradu. Na Kraljevskom Visokom Konzervatoriјumu za Muziku u Madridu (Španiјa) završava sa naјvišom ocenom Kurs speciјalizaciјe za Špansku muziku. Održala јe broјne koncerte u više Evropskih zemalja i u SAD i ostvarila zapise za Radio i Televiziјu. Učestvovala je na dobrotvornim koncertima UNESCO-a, UNICEF-a i u „Uјedinjenim Naciјama“ u Njuјorku. Za dikografsku kuću „SONY“ snimila јe diskove sa španskim autorima: dupli CD sa kompletnim delima za solo klavir od Hoakina Rodriga (prvi svetski snimak), kao i CD i DVD, u saradnji sa violinistom Iliјom Marinkovićem, sa delima španskog kompozitora Pabla Sarasate-a. Ovi diskovi su dobili  odlične kritike svuda u svetu: „otkriće meseca“ („Discovery of the month“) u engleskom muzičkom magazinu Classic FM, 5 zvezdica u engleskom časopisu BBC Music Magazine, prvo mesto među naјboljim diskovima u Јapanskom muzičkom magazinu Ongaku no Tomo, kao i u španskom muzičkom časopisu Melomano.


Pokrovitelj: Ambasada Španije u Beogradu

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..