Madlen-Marija-Arpad-fotoU sredu, 12. septembra 2012. godine, sa početkom u 20 časova, u Centru lepih umetnosti Guarnerius biće priređeno „VEČE DOMAĆIH AUTORA“, na kojem će naši istaknuti muzičari mlađe generacije, violinistkinje MADLEN STOKIĆ VASILJEVIĆ i MARIJA MISITA i pijanista ARPAD PEČVARI, izvoditi dela savremenih domaćih kompozitora Tatjane Milošević, Aleksandra Vujića, Dejana Despića, Svetislava Božića, Ivana Brkljačića i Dušana Radića.

Kompozicije koje ćemo čuti u Guarneriusu su pisane tokom 2011. i 2012. godine, a posvećene su upravo violinistkinjama Madlen Stokić Vasiljević i Mariji Misiti, koje su ih ove godine izvodile na više koncertnih nastupa u Srbiji.

Za priliku koncerta u Guarneriusu, kompozitori čija su dela na programu, pripremili su napise koje će, u ulozi naratora, čitati glumac SLOBODAN STEFANOVIĆ.

Pokrovitelj programa je SOKOJ, a ulaz na koncert je slobodan.

BIOGRAFIJE UMETNIKA

Violinistkinja MADLEN STOKIĆ VASILJEVIĆ je rođena u Beogradu, gde je diplomirala i magistrirala na FMU u klasi profesora Dejana Mihailovića. Bila je dugogodišnji stalni član BGO Dušan Skovran, sa kojim je učestvovala na koncertima i turnejama širom Evrope i Azije. Nastupala je i kao koncertmajstor Kamernog orkestra Majstori Gudači i Kraljevski gudači Sv. Đorđa. U saradnji sa pijanistkinjom Majom Mihić snimila je CD sa delima Lj. Marić i V. Mokranjca, koji je prezentovan u neformalnom delu programa Venecijanskog bijenala. Trenutno je angažovana kao docent na FMU u Beogradu.

Violinistkinja MARIJA MISITA studije violine upisuje kod profesora Aleksandra Pavlovića na FMU u Beogradu, u čijoj klasi je diplomirala i magistrirala. U periodu 2001-2002. bila je na usavršavanju u Salcburgu (Univerzitet Mozarteum), u klasi prof. Lukasa Hagena.
Kao solista natupala je sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije, Niškim simfonijskim orkestrom, kamernim orkestrom Gudači Sv. Đorđa, BGO Dušan Skovran i drugima, a dugi niz godina član je najuglednijih kamernih orkestara, BGO Dušan Skovran, a zatim Gudači Sv. Đorđa i Kamerata Serbika.  Tokom 2000-2004. svirala je u okviru kamernog orkestra Salzburg chamber soloists.

Trenutno je angažovana kao docent na Gudačkoj katedri FMU u Beogradu.

Pijanista ARPAD PEČVARI je rođen u Beogradu 1981. godine u muzičkoj porodici. Diplomirao je i magistrirao klavir na FMU u Beogradu u klasi red. prof. Jokut Mihailović, a trenutno je na doktorskim studijama iz kamerne muzike u klasi prof. Zorice Ćetković.
Do sada je osvojio veliki broj nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima kao solista i u brojnim kamernim ansamblima. Od 2000. godine Arpad je član Udruženja muzičkih umetnika Srbije.




Prijatelji sezone Guarneriusa: IMLEK i POŠTA SRBIJE
<<  Novembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Putopisi, Intervjui..