pan_sonic_2Pored specijalnog programa Vladislava Delaya na ovogodišnjem festivalu, Dis-patch najavljuje koncert još jednog finskog projekta. U nedelju 8. novembra u KC Rex, Dis-patch će predstaviti željno iščekivani debi grupe Pan Sonic u Beogradu, kao najbolji završetak intenzivnog dvonedeljnog programa.


Ilpo Vaisanen i Mika Vainio će obajviti svoj novi album do kraja godine, dok njihovu impresivnu putanju dugu već 20 godina i nije potrebno posebno predstavljati. Brojni albumi za Mute (Blast First) Records i još veći broj solo projekata i saradnji sa umetnicima kao što su Alan Vega, Keiji Haino, Fennesz, Christian Zanesi, John Duncan i mnogi drugi ukazuju na to da se radi o jednom od pionirskih i kultnih projekata elektronske scene.

Tokom boravka u Beogradu, Mika Vainio će takođe imati još dva zanimljiva nastupa: solo nastup 6. novembra u sklopu predstavljanja izdavačke kuće Raster-Noton (uz nastup Byetone), i kao član Vladislav Delay Quarteta, dan kasnije na Kolarcu. VD4 takođe će snimati svoj debi album u Studiju 13 Radio Beograda, čime Dis-patch u saradnji sa Chinchom i 3. programom Radio Beograda daje svoj doprinos radu ovog novog grupnog projekta u kojem učestvuju i Lucio Capece i Derek Shirley.

Portal Resident Advisor je, u susret Dis-patch festivalu, objavio odličan informativni tekst o beogradskoj klupskoj kulturi u okviru serijala "Clubbing in", koje predstavlja različite svetske metropole i njihov noćni život. Ceo tekst možete pročitati na ovoj adresi:

http://www.residentadvisor.net/feature.aspx?1101

Preptodaja ulaznica za Dis-patch počeće 20. oktobra u knjižari Beopolis (Dom omladine) i Zla Shopu (Dragolsava Popovića 11A). Glavni program festivala odvijaće se od 29. oktobra, kada će biti otvorena instalacija "The Only Copy" Vladislava Delaya u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a programi su raspoređeni u dva vikenda (29.10. - 01.11. i 05.11. - 08.11).

<<  April 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..